Sevimli dostlara sıcak yuva

  • 0
  • 622
Sevimli dostlara sıcak yuva
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova’da, sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinde sığınabilecekleri bir yuvaya kavuşturmak için anlamlı bir işbirliği yapıldı. Ege Üniversitesi öğrencileri Bornova Belediyesi’nin kursiyer çocuklarıyla birlikte köpek kulübeleri hazırlayıp rengarenk boyadı. Kulübeler ilçenin ihtiyaç görülen noktalarına yerleştirildi.

Bornova Belediyesi soğuk havalarda sokaklarda can dostlarını unutmuyor. Özellikle kış aylarında yiyecek ve içecek su sıkıntısını yoğun olarak yaşayan sokak hayvanlarına sıcak yuvalar hazırlandı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Bornova Belediyesi ile işbirliği yaparak hazırladığı kulübeler Bornova’nın mahallelerine ve köylerine yerleştirildi.

İçlerine yiyecek ve içecek de bırakılabiliyor
Üniversite öğrencilerinin Bornova Belediyesi’nin kursiyer çocuklarıyla birlikte boyadığı rengarenk kulübeler vatandaşlar tarafından da çok beğenildi. Hayvanseverlerin içlerine yiyecek ve içecekler de bırabileceği kulübelerin sayısının artırılacağı belirtildi.

Zor durumda olanın yanındayız
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ‘Sokak havyanları yaşamlarını sürdürmek için insanların ilgisine ve yardımına muhtaç. Özellikle havaların soğuduğu bu günlerde bu ilgiye daha çok ihtiyaçları var. Belediye olarak pek çok benzer projeyi hayata geçirerek elimizden gelen desteği veriyoruz. Zor durumda olanın yanındayız. Üniversite öğrencilerimizin ve çocuklarımızın biraraya gelerek gösterdikleri duyarlılıktan da büyük bir gurur duyuyoruz. Bu yaklaşımın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv