Sevmekten, dokunmaktan ve öğrenmekten korkmasınlar

2015 yılında hayata geçirdiği ilk Bebekoloji Konferansı’yla anneler ve anne adaylarını alanında uzman isimlerle buluşturan ebebek, İstanbul ve Ankara’dan sonra “4. Bebekoloji Konferansı” için İzmirli anneler ile buluştu…

  • 0
  • 1.288
Sevmekten, dokunmaktan ve öğrenmekten korkmasınlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2015 yılında hayata geçirdiği ilk Bebekoloji Konferansı’yla anneler ve anne adaylarını alanında uzman isimlerle buluşturan ebebek, İstanbul ve Ankara’dan sonra “4. Bebekoloji Konferansı” için İzmirli anneler ile buluştu…

Annelik macerasının her gün yeni şeyler öğrenmek olduğu bilinciyle hareket eden ebebek; İzmir Hilton Oteli’nde İzmirli anne ve babalara bilgi dolu bir gün yaşattı.
ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş’un açılış konuşmasını yaptığı, televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Özge Uzun’un moderatörlüğünde gerçekleşen konferanslar; “Hamilelik ve Doğum Yöntemleri”, “Bebekten Sonra Hayat”, “Emzirme ve Çocuklarda Beslenme”, “Pili Bitmeyen, Yeterli Anne Baba Olmak” başlıklarıyla düzenlendi. Doğum öncesi ve sonrasındaki süreçlerde anneler için güzel bir arkadaş olan ebebek’in tüm hassasiyetiyle düzenlediği Bebekoloji Konferansı İzmir, “Down Sendromu Derneği” işbirliğiyle güzel bir farkındalık projesini de devam ettirdi. “Down Sendromu” konusunda anneleri bilinçlendirmek ve bu hassas süreçlerine yardımcı olabilmek için alanında uzman doktorlar ve sevilen şarkıcı Özgün ile birlikte “Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz” ismiyle  bir panel de hayata geçirildi. Özgün; oğlu Ediz ile birlikte katıldığı panelde, çok sevilen bir şarkısını da hayranıyla beraber söyledi.

Kurulduğu ilk günden bugüne kadar ailelerin bebeklerini büyütme serüvenlerini desteklemeyi önemseyen ebebek, anneler ve anne adaylarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.  ebebek; 2015 yılı Ekim ayında İstanbul’da 1.’sini, 2016 Mayıs ayında 2.’sini, 2016 Eylül ayında Ankara’da 3.’sünü düzenlediği Bebekoloji Konferansı’nı bu kez, İzmirli anneler ile buluşturdu. “Bebekoloji Konferansı 2016 İzmir”; 22 Ekim 2016 Cumartesi günü İzmir Hilton Oteli’nde anneler ve anne adaylarına bilgi dolu bir gün yaşattı.
 
Bebekoloji Konferansı 2016 İzmir’e oğlu Ediz ile beraber katılan Özgün; “Ediz ile serüvenimiz bundan 19 ay önce başladı. Edizle beraber sevginin en özel ve güzelini öğrendik.  Bir insan daha fazla nasıl sevilebilir her geçen gün bunu yaşıyoruz. Dünyaya bir kez geliyoruz ve Ediz de bizim en güzel hikayemiz. Bugün burada sizlerle olmamızın da çok anlamlı bir sebebi daha var.  ebebek’in 2015 yılından itibaren bebeveynleri bilgilendirmek için hayata geçirdiği Bebekoloji Konferansları’nda; Ediz ile yaşadığımız tecrübelere istinaden, Down Sendromu konusu ile ilgili bilinçlendirmek adına bir şeyler yapmak istedik. Ve Bebekoloji Konferansı 2016 Ankara’nın ardından İzmir’de de bebeveynlerle bir araya geldik.  Umarım Ediz ile yaşadığımız güzel hikâyemiz diğer ailelere de güzel bir yol arkadaşı olur. Bugün ayrıca farklı bir heyecan daha yaşama fırsatı buldum. Down sendromlu bireyler, eğitim ve sevgiyle birlikte çok güzel yerlere gelebiliyor ve güzel işlere imza atabiliyorlar.  Bu anlamda ailelere; sevmekten dokunmaktan ve öğrenmekten korkmamaları gerektiğini söyleyebilirim. Bebekoloji Konferansı 2016 İzmir’de de müziğe olan ilgisi ve enerjisiyle oldukça başarılı olan bir down sendromlu arkadaşımızla birlikte bir şarkı söyledik.  Benim için de oldukça keyifli bir deneyim oldu, yaşadığım mutluluğu tarif etmem zor” dedi.

ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş ise: “Bir anne ya da anne adayı, bebeği için daima en iyisini düşünür. Bizler de ebebek olarak anne şefkatiyle 15 yıl önce çıktığımız bu yolda, her zaman anneler ve bebekleri için en iyisini düşledik. Bu doğrultuda da etkinliklerimize ara vermeden, onları keyifli projeler ile buluşturduk. ebebek’in felsefesi olan ve konferanslarımıza da ismini veren Bebekoloji’nin bugün burada 4.’sünü hayata geçiriyoruz. Daha önce İstanbul dışında ilk kez Ankara’ya gitmiştik ve Ankaralı anneler ile oldukça verimli bir günü paylaşmıştık. Ankara’da öyle güzel bir ilgiyle karşılaştık, anne- babalar konferansımızdan o kadar mutlu ayrıldı ki bizim de mutluluğumuz ikiye katlandı… Bu seferde 4. Bebekoloji Konferansımız ile sizlerle birlikte İzmir’deyiz. Siz değerli anneler ve anne adaylarını bebek büyütme serüvelerinde eşlik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bebekoloji Konferansı 2016 İzmir’de paneller televizyon dünyasının sevilen isimlerinden sunucu Özge Uzun’un moderatörlüğünde hayata geçirildi.  Paneller; “Hamilelik ve Doğum Yöntemleri”,  “Grçek Dostlar Kromozom Saymaz”, “Bebekten Sonra Hayat”, “Emzirme ve Çocuklarda Beslenme” ve “Pili Bitmeyen, Yeterli Anne Baba Olmak” başlıklarıyla düzenlendi. Bebekoloji Konferansı Ankara’da; Chicco, Humana ve baby&me Platin Sponsor;  Aptamil, Pilsan ve Joie Gold Sponsor; Prima, TAV Primeclass, Gittigidiyor, Nestle İyi Büyüsün İyi Yaşasın ve Recaro Silver Sponsorları; Lansinoh, Duracell, Vitamom’s ve hello baby&kids de Oturum Sponsorları olarak yer aldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv