SHOEXPO yüzleri güldürdü

SHOEXPO’da geçen yıl 166 olan firma sayısı bu yıl 171’e çıktı.  40. SHOEXPO’ya, 49 ülkeden profesyonel ziyaretçi gelirken;  41. SHOEXPO’yu 54 ülkeden ve 49 ilden sektör profesyonelleri ziyaret etti.  Geçen fuar 6 bin 243 metre kare alanda düzenlenen SHOEXPO, 7 bin 111 metre kare stant alanına ulaştı.

  • 0
  • 577
SHOEXPO yüzleri güldürdü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

SHOEXPO’da geçen yıl 166 olan firma sayısı bu yıl 171’e çıktı.  40. SHOEXPO’ya, 49 ülkeden profesyonel ziyaretçi gelirken;  41. SHOEXPO’yu 54 ülkeden ve 49 ilden sektör profesyonelleri ziyaret etti.  Geçen fuar 6 bin 243 metre kare alanda düzenlenen SHOEXPO, 7 bin 111 metre kare stant alanına ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 41. kez düzenlenen SHOEXPO – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı süresince kurulan iş bağlantıları, ayakkabı sektörüne olduğu kadar kent ekonomisine de katkı sağladı.

54 Ülke SHOEXPO’da Buluştu
Ayakkabı ve çanta modasının yeni sezon modellerinin yer aldığı fuarda, yerli ve yabancı satın alımcılar üreticilerle bir araya geldi. Yabancı ziyaretçilerin akın ettiği fuardan katılımcılar memnun ayrılırken fuar, 54 ülkeden profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuarı toplam 11 bin 213 kişi ziyaret etti.   SHOEXPO’ya, bini aşkın yabancı satın alıcı geldi.  Ülkelere göre dağılımda en çok ziyaretçinin geldiği ülke Filistin oldu. Özellikle Avrupa, İran, Ortadoğu ve Avrasya’nın yoğun ilgi gösterdiği fuarı ziyaret eden ülkeler şu şekilde:
 
ABD, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Malezya, Makedonya, Mısır, Moldova, Nijerya, Pakistan,  Polonya,  Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan.

Tasarım ve Moda Buluştu
Ayakkabı sektörünü canlandıran SHOEXPO, ticari öneminin yanı sıra defileleriyle de dikkat çekti. Sektöre yeni bir soluk kazandıran 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, ikinci yılında genç tasarımcıların sektöre girmeleri için fırsat yaratmaya devam etti.

210 tasarımın yarıştığı yarışmada toplam 19 ayakkabı jüri karşısına çıktı. “TRANSFORM” (Dönüşüm) temasıyla, kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışmanın final defilesi sonrası, kazananlara ödülleri takdim edildi.

Fuar İzmir’de düzenlenen gecede, tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek izleyicilere sunan genç tasarımcılar birincilik ödülünü almak için kıyasıya mücadele etti. "TRANSFORM" (Dönüşüm) temalı yarışmada erkek kategorisinde Marmara Üniversitesi’nden Melike Dolan, kadın kategorisinde ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Gamze Gültaşar "Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı" unvanı ile 3’er bin Euro ödül kazandı. Erkek ayakkabı kategorisinde Dilara Övet ile kadın kategorisinde Buse Özgün’e 500’er Euro jüri özel ödülü verildi.

 "2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması" ödül töreninin ardından, yüksek ökçeli, kadının zarafetini ön plana çıkaran tasarımcı Sertaç Delibaş’ın, 25 tasarımdan oluşan "Hayal" koleksiyonu modaseverlerin karşısına çıktı. Tasarımcının umut, sabır ve hayal üçlüsünden esinlenerek oluşturduğu koleksiyon büyük ilgi gördü.

Modanın ve ticaretin buluşma noktası olan 41. SHOEXPO; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv