Sigorta sektörü yol haritası için biraraya geldi

  • 0
  • 1.037
Sigorta sektörü yol haritası için biraraya geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi’nin Sigorta Eksperliği Yönetmeliğinin yenilenmesi konusunda hazırlıklara başladığını belirterek, TOBB nezdinde örgütlenen sigorta eksperlerinin, Birliğin gücü ve katkıları ile çok daha iyi yerlere ulaşacağını söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Eksperleri İstişare Toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ev sahipliğinde toplandı. Temmuz ayındailki Ankara’da gerçekleşen ve sektörün geleceğe ilişkin yol haritasınınbelirlenmesinin amaçlandığı toplantıya Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayacı, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi  (SEİK) BaşkanıYalçın Kaya, TOBB SEİK üyeleri, mesleğe ilişkin sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yönetici ve temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan EBSOYönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Temmuz ayı içerisinde Ankara’da ilki düzenlenen istişare toplantısında sigorta eksperliği mesleğinin güçlü, zayıf yönlerini, fırsatlarıve tehditlerini ele alan swot analizi çalışmalarını yaparak mesleğe ilişkin önerileri kayda geçirdiklerini hatırlattı.

Hazine Müsteşarlığı çalışmalarını sürdürüyor

Yorgancılar, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) tarafından Ağır Hasarlı Araç işlem sürecine ilişkin yürüttüğü çalışma hakkında da bilgi vererek, “Bu çalışma ile Dünya ülkeleri, Avrupa Birliği ülkeleriile ülkemizdeki eksperlik uygulamaları da araştırılmaktadır. Ekim ayında yayınlanacak rapor ile ülkemiz sigorta eksperliğine önemli bir kaynak sağlanacak ve mesleğe ilişkin stratejiler geliştirilecektir. Burada yapılan çalışmanın sonuçlarını da TEPAV’ın araştırmacıları ile paylaşacağız. Bu sayede, sizlerin görüşleri, fikirleri de bu önemli raporda yer alacak. Bununla birlikte, İcra Komitemiz Sigorta Eksperliği Yönetmeliğinin yenilenmesi konusunda hazırlıklara başladı. Yaptığımız değerlendirme ve öneriler,Yönetmelik çalışmalarında belirleyici olacak” diye konuştu.

TOBB destek vermeye devam edecek

TOBB’un geçmişte olduğu gibi bundan sonra da eksperlik mesleğinin gelişimi için çalışacağını, emeğini gücünü esirgemeyeceğini vurgulayan Yorgancılar, “2013 yılında, sizlerin seçmiş olduğu İcra Komitesi çalışmalarına başladı. Yoğun bir gündemle, mesleki sorunların çözümü ve sürekli gelişimin sağlanması için çaba harcıyorlar. Harcamaya da devam edecekler” dedi.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç ise sektör temsilcilerinin biraraya geldiği toplantıda gündeme gelen konuların, sektörün geleceğinin belirlenmesindeki önemine değindi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv