SİLİFKE’DE BERGAMA ESİNTİSİ

  • 0
  • 480
SİLİFKE’DE BERGAMA ESİNTİSİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama Belediyesi, bu yıl 42’incisi düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası’nın onur konuğu oldu.
Her yıl farklı bir temayla Silifkelileri kültür – sanat aktiviteleri ile buluşturan Kültür Haftası’nın teması bu kez “Göksu Yılı” olarak belirlendi. Bir hafta sürecek etkinlikler Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un evsahipliğindeki korteje Mehmet Gönenç’in yanı sıra 24. Dönem Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı da katıldı.

Coşkulu kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen açılış programında ise Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Ekibin Bergama yöresine ait izler taşıyan gösterisi Silifkelilerin beğenisini kazandı. Gösteriler sonrasında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı ile birlikte festivalin açılış kurdelesini kesti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Silifke Kültür Haftası temasları çerçevesinde Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a makamında nezaket ziyareti de gerçekleştirdi. Başkan Turgut, Bergamalı mevkidaşı Mehmet Gönenç’e çini hediye etti.

Silifke Kültür Haftası kapsamında şehrin her bir noktasında farklı bir etkinlik görmek mümkün. Geceleri ünlü şarkıcıların konserleri ile renklenen kentte vatandaşlar gündüz saatlerinde ise söyleşilere, gösterilere katılıyorlar. Ayrıca Silifkelilerin el emeği göz nuru çalışmaları da kentin çeşitli yerlerinde kurulan sergilerde görücüye çıkıyor.

Silifkeli kadınlar tarafından açılan el sanatları sergilerini ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Silifke Belediyesi, yaklaşık 10 yıldan beri Türkiye’nin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesi’ne halk dansları topluluklarıyla katılarak bizlere destek veriyor. Bu festivallerin kardeşlik ilişkilerinin, barış ikliminin, birlik ve beraberliğin gelişmesine önemli bir katkı sunduğuna inanıyorum. Sevgi dolu bir atmosferde coşkulu bir törenle başlayan Uluslararası Silifke Kültür Haftası’nın huzur içinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv