Sinemaseverler Sinema Burada Festivali’nde buluştu

  • 0
  • 3.340
Sinemaseverler Sinema Burada Festivali’nde buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilenSinema Burada Festivali, İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören ile başladı.  


13 yıldır başarı ile organize edilen ve büyük ilgi gören Sinema BuradaFestivali bu yıl da zengin içeriği ile 3 – 7 Eylül 2014 tarihlerinde,sinemaseverleri ve sinemaya gönül verenleri bir kez daha Kültürpark’tabuluşturdu.

2014 yılının Türk sinemasının 100’üncü yılı olarak kutlanması nedeniyle Festivalinbu yıl ki teması, “Türk Sinemasının 100. Yılı İEF”de olarak belirlendi.
Tema kapsamında bu yıl, “Sinemaya Saygı” adı altında Türksinemasının emekçiler Fikret Hakan, Tijen Par, Nuri Alço, Halit Akçatepe,Gülsen Tuncer, Necip Sarıcı, Atilla Dorsay, Engin Ayça, Süleyman Turan, GülerÖkten, Oğuz Makal, Cahit Berkay’a  “EmekÖdülü”İzmir Büyükşehir  Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu tarafından verildi.  Çokyakın bir zamanda kaybettiğimiz İzmirli sanatçı Çolpan İlhan’ın unutulmadığıödül töreninde; Çolpan ilhan, Türk sinemasına katkılarından dolayı Saygı Ödülü”ile anıldı.

İzmir Sanat Merkezi’nde organize edilen Sinema BuradaFestivali’nde 26 film, 2 belgesel olmak üzere toplam 28 gösterimgerçekleştirilecek. 

Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan‘Gençler İçin Film Atölyesi’nde konunun uzmanı isimler sinema tutkunu 12 – 16yaş arası gençlere senaryo, kamera kullanımı, çekim teknikleri, kurgu, ses vemüzik bilgisine ilişkin eğitim verildi. Daha sonra atölyeye katılan gençlere,kendilerine tahsis edilen teçhizatlarla ilk filmlerini çekme olanağı sunuldu.Gençler İçin Film Atölyesi Ödül Töreni, 7 Eylül 2014 Pazar günü saat 18.00’deİzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kıvılcım Erdem Karadayı
Levent Piriştina
  Mahir-Mukadder Özden
  Elvan-Oğuz Adanır
Sema Akbulut
Bingül Başarır
  Ardahan-Sevgi Totuk
Oğuz,Arya Makal
 
Asiye Karadavut,Melek Kıbrıs
  Reyhan Özlen,Zuhal Çetin Özkan
Selda-Ozan Gediz
Yagız-Güner-Gökhan Birinci
Gülsen Tuncer, Necip Sarıcı
Berrak- Ragıp Taranç
Cahit Berkay
Özkan, Özlem Kalmaz
Gizem Taranç- Erdem Ocakoğlu

  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv