Sıra geldi Sahilevleri’ne..

  • 0
  • 717
Sıra geldi Sahilevleri’ne..
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir sahillerini çağdaş bir anlayışla yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de “Narlıdere - Sahilevleri Kıyı Bandı Peyzaj Revize” projesini hayata geçiriyor. Halkın yoğun bir şekilde kullandığı yaklaşık 2.5 km.lik sahil şeridi, bisiklet yolları, seyir terasları, oturma gruplarıyla birlikte denizle bütünleşen bambaşka bir çehreye bürünecek.
 
“İzmir Deniz” projesi kapsamında kent sahillerinin daha etkin, verimli ve estetik kullanımını sağlayacak tasarımları hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi’ndeki uygulamaların yeni bir örneğini bu kez Sahilevleri’nde sergileyecek. Uygulamaya konulan proje ile Narlıdere’nin bu gözde bölgesinde yoğun kullanıma sahip yaklaşık 2.5 km.lik sahil şeridi yeniden ele alınacak; mevcut kullanım alışkanlıkları göz önünde bulundurularak yeni ve çağdaş mekanlar oluşturulacak.
 
Estetik dokunuş ve sanatsal bakış
İlk bölümü kara tarafında başlayan çalışmalar kapsamında sahil bandı, beton parke ve doğal taşlar kullanılarak yenilenecek. Yeşil dokunun elden geçirileceği çalışmalar çerçevesinde, bisiklet yolu da oluşturulacak. Çocuk oyun alanları ve spor aletleri ise yeniden düzenlenecek. Zemindeki suni ahşap kaplamalar ve benzer uygulamalarla kıyıya görsel zenginlik katacak düzenlemeler hayata geçirilecek. Pergolaları kıyıya inen özel oturma birimleri, yeni nesil oyun grupları ve şık seyir terasları ile bölge halkının denizle ilişkisi güçlendirilecek. Kent dokusunu sanatla zenginleştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Heykel Çalıştayı kapsamında oluşturulan eserlerden birini de kıyı bandında sergileyecek.
 
Bostanlı ve M.Kemal’de çalışmalar sürüyor
“İzmir Deniz” projesi çerçevesinde Üçkuyular, Güzelyalı, Konak ve Pasaport aksındaki uygulamaların önemli bir bölümünü hayata geçiren, Yeni Foça sahili ile Urla Kum Denizi plajını yeniden düzenleyerek bu bölgelere yeni bir cazibe kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki karayolu alt geçidi ve meydan projesi ile Bostanlı kıyılarındaki düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv