Sistemler değişiyor, başarının adresi değişmiyor

2018 yılında 6500 öğrenciye eğitim desteği verme hedefiyle çalışmalarını sürdüren BELGEM(Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi), Liselere Giriş Sınavı’nda gelen başarıyla yine büyük gurur yaşattı.

  • 0
  • 616
Sistemler değişiyor, başarının adresi değişmiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2018 yılında 6500 öğrenciye eğitim desteği verme hedefiyle çalışmalarını sürdüren BELGEM(Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi), Liselere Giriş Sınavı’nda gelen başarıyla yine büyük gurur yaşattı. BELGEM öğrencilerinden 9'u %1, 52 'si % 5, 109 'u % 10’luk dilime girdi.
 
OKS, SBS, TEOG 'un yerini alan LGS (Liselere Giriş Sınavı) sonuçları açıklandı. BELGEM(Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi)’de Eğitime Destek Kurslarına devam eden öğrenciler başarılarıyla yine gururlandırdı. BELGEM öğrencilerinden 9'u %1, 52 'si % 5, 109 'u % 10 luk dilime girdi. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak İzmir'deki  Fen ve Anadolu Liselerinin 2.800 kadar kontenjanı bulunuyor. Belirtilen  okullara il yüzdelik dilimleri % 7.2,  puanı 360 ve üzeri olan öğrencilerin  yerleşmesi, yerleşebilecek öğrencilerin de en az 75'inin BELGEM öğrencisi olması bekleniyor.
 
Tercihler  2 Temmuz’da başlıyor
Merkezi Sınav Puan üstünlüğüne dayalı Merkezi Yerleştirme ile Okul Başarı Puanı ve ikamet adresine dayalı Yerel Yerleştirme tercihleri 2 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 13 Temmuz Cuma günü sona erecek. Yerel  yerleştirme tercihinde bulunmayanlar Merkezi Yerleştirme tercihinde bulunamayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da  BELGEM, başvuru yapacak tüm öğrencilere tercih işlemlerinde destek olabilmek için hazırlıklarını da tamamladı.
 
Eğitim faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor
BELGEM 8. sınıf öğrencilerine tercih işlemlerinde yardımcı olurken bir taraftan da Yaz çalışmaları ve gelecek yıl hazırlıkları yapıyor. Yaz Dönemi’nde Çamdibi  merkez binada Kodlama ve Schratch Eğitimi, Akıl Oyunları, Matematik, Fen ve Dil Atölyelerinde 460, yedi farklı merkezde 3. 4. 5. 6. ve 7. sınıftaki 845 öğrencinin yararlandığı İngilizce kurslarını devam ederken, gelecek dönem yıl boyunca tüm derslerden eğitim desteği alacak olan 2. 400 öğrencinin kayıt işlemleri de tamamladı.
 
Eğitime destek olmaya devam edeceğiz 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’daki öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için verdikleri eğitim desteğinin amacına ulaşması nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine destek olma mücadelemiz sürecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv