Siz hiç havuzların zekatını verdiniz mi? Yüce Rabbim havuzun zekatını kabul eder mi?

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

MenemenBelediyesi’nin yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın “Sizin 10yıldır İzmir’e yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı kadar biledeğil” sözlerine yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, “İzmir merkezi bütçeye 2012yılında 37.5 milyar lira katkıda bulunmuştur. Merkezi hükümet 2013 yılında738 milyon lira yatırım yapmıştır. 37.5 milyar lirayı 750 milyon lirayaböldüğümüzde, bu oran 50’de bir bile değil! Ya zekatı biz bilmiyoruz,  ya siz hayatınız boyunca zekatvermediniz,  hesabı şaşırıyorsunuz”diye konuştu. BaşkanKocaoğlu Yıldırım’a “Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz mi?Yüce Rabbim havuzun zekatını kabul eder mi?” sorusunu yöneltti.      
 
İzmirBüyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan ve 7milyon 724 bin liraya mal olacak “Menemen Belediyesi Yeni Hizmet Binası”nıntemeli, ilçede düzenlenen törenle atıldı.
 
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 186.5 milyon liralık yatırımla Menemen’inbir çok problemini hallettiklerini, kendi projelerinin yanında İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin ilçe belediyelerinin projelerine, kırsal kesime vekooperatiflere el uzattığının altını çizdi. Hep mağdurun ve mazlumun yanındaolarak belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bizdekayırmacılık, bizde yalan yok, bizde eş, dost zengin etmek yok! Biz halk için,  hemşehrilerimiz için çalışıyor, üretiyoruz” dedi.                                                                         

Zekatçıkışı
RakipBelediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaşile Bayındır’a giderek çiçek alım sözleşmesi yaptığını ve burada “Sizin 10yıldır İzmir’e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı bile değil” diyekonuştuğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Bayındır’da çiçek alımını ilk kez İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin başlattığını ve bilimsel destek verdiklerinin altınıçizdi. Aziz Kocaoğlu, “Bayındır çiçekçiliği hem kalitede hem de çeşitlilikteçağ atladı. Siz de şimdi gelip bunu alıyorsunuz. Çok iyi,  biz de seviniyoruz,  teşekkür de ediyoruz. Bayındır çiçekçiliğini,Bademli fidancılığını,  Bademlerçiçekçiliğini ve Tire süt ürünlerimizi zaten Ege Bölgesini ve Türkiye’detanıtmak ve dünyaya pazarlamak istiyoruz, dünya insanıyla buluşturmak istiyoruz.  Ne güzel bir rekabete girdiniz.  İlk defa 2011 seçimlerinden önce, bir deşimdi çiçek almaya geldiniz.  Bayındırlıçiçek üreticileri adına İzmir’e bıraktınız para için teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

Kiminkime zekat verdiğini soran Başkan Kocaoğlu, “Kitabımızda zekatın oranı yoktur.Ama bazı inanışlara,  gelenek vegöreneklere göre özellikle 40’ta bir olarak hafızalara yerleşmiştir. İzmirkentinin tamamı merkezi bütçeye 2012 yılında 37.5 milyar lira katkıdabulunmuştur. Merkezi hükümet 2013 yılında 738 milyon lira yatırım yapmıştır.37.5 milyar lirayı 750’ye böldüğümüzde 50’de bir bile değildir. Ya zekatı bizbilmiyoruz ya siz hayatınız boyunca hiç zekat vermediniz, ya  hesabı şaşırıyorsunuz. İzmir’in size verdiğiparanın yüzde 50’de birini vermiyorsunuz. Zekat verseniz 40’ta biri yapacak.  Kim kime zekat veriyor? Siz hiç tapeleriçıkan havuzların zekatını verdiniz mi? Havuzların zekatı verilir mi? Yüce Rabbimhavuzun zekatını kabul eder mi?” diye sordu. 

7 bin70 projeyi de sordu
Polisitrafiğe çıkartmayan İzmir Valisi’nin trafik problemi ile ilgili İzmirBüyükşehir Belediyesi’ni de suçladığını söyleyen Başkan Kocaoğlu sözlerinişöyle sürdürdü:“BizimValimiz, sadece Sayın adayla birlikte açılış yapıyor. Dün Bayındır’da iki seneönce hizmete girmiş PTT binasını açtılar. Bir tarafta PTT Genel Müdürü, birtarafta Vali. Sonra bir hayırseverin yaptığı yurdu açtı. Geçenlerde Gaziemir’debir hastane açılışı vardı. Araziyi Gaziemir Belediye Başkanımız verdi. Büyükbir hafriyat vardı. Belediye Başkanımız hafriyatın altında ezilecekti,hafriyatı biz yaptık. Hastane binasını rahmetli Salih İşgören Vakfı yaptı. Amaaçılışı bunlar yaptı. Anlayışları bu: Şov yapalım. Bir de 7 bin 70 projedenbahsediliyor. Sayın Başbakan da kente geldiğinde 773 projenin açılışını yapmıştı.Açılış 5 dakika sürmedi. Niye? Çünkü öyle bir proje yok” diye konuştu.

Rakippartinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin minibüsçülerin ve taşıma kooperatiflerininKentkart sistemine dahil edilmesiyle ilgili yürüttükleri ve son aşamaya gelenprojeyi sahiplenmesine de değinen Başkan Kocaoğlu, “Projelerimizi diğeradayların seçim bildirgelerinde görmek hoşumuza gider. Biz ‘öyle projeler yapmışızki genel kabul görüyor’ diye düşünürüz” dedi.    

Ülkeninnamuslu yöneticilere ihtiyacı var
Buülkenin hak ettiği yere gelmek için namuslu yöneticilere ihtiyacı olduğunuvurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Yöneticiler 5 yıl doğru duracak, namuslu duracakbu ülke itibar kazanır. Borçlarını öder, ikinci 5 senede bu ülke hak ettiğiyere gelir. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığım 10 yıllık BüyükşehirBelediye Başkanlığı’ndan biliyorum. En borçlu belediye diye çarşaf çarşafgazetelerde haber vardı. Borçları bitirdik, projelerimizi gerçekleştirdik. Hembelediyelerimize hem de kooperatiflerimize destek veriyoruz. Birlikte projeyapıyoruz. Kenti kalkındırıyoruz. Selçuk Belediye Başkanımız Vefa Ülgür ilebirlikte Selçuk Belediyesi’nin arazisine 25 milyon lira paraya harcayarak meyvepaketleme ilaçlama ve soğuk hava tesisi kurduk. Yüzde 70 destek verdik. Dünyailk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi gücüyle, tasarrufuyla kendi öz kaynaklarıyla bir fuar yapıyor. Hedefikenti kalkındırmak olan sosyal demokrat belediye anlayışının işidir” şeklindekonuştu.  

Meçhulegidiyoruz
Kulhakkı yemeden,  vatandaşın, milletinmalını, kendi malından fazla koruyarak, yetim hakkına el uzatmadan çalışıpİzmirlilere  layık olmaya çalıştıklarınınaltını çizen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim arkadaşlarımoperasyon yapıldığı zaman polisin, hakimin,  savcının yeri değişmedi.  Gittik alnımız ak, yüzümüz pak hesap verdik.22 ay yattılar içerde Ne para vardı evlerinde, ne pul vardı,  ne kutular vardı. Ne elbise torbaları vardı. Amabunlar 57 günde çıkıyor. Bir kısmı savcılar, polisler, hakimler ayarlandıktansonra ifade vermeye gidiyor. Ve çok yakında o İranlı kişi de dışarıya çıkacak.Banka müdürü gibi. Bacanak gibi tutuklanmayacak. 2014 yılı inşallah bumemlekete, hayırlı uğurlu gelir. İnşallah sağlıklı, dürüst insanlar iş başınagelir.”  

Şahin,“Aziz Kocaoğlu bizi çukurdan kurtardı”
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise ilçelerinde tarihi bir günüdaha yaşadıklarını, belirterek, artan nüfus ve 2009 yılında bağlanan yenibeldelerle birlikte hizmet binalarının yetersiz kaldığını vurguladı. İlçeninihtiyacı olan yatırımlar nedeniyle yeni hizmet binası yapmayı ertelediklerinide söyleyen Şahin, “Cumhuriyet Meydanı’nı yaparken rakip siyasi partiler ‘Başkanbu çukurda boğulacak’ demişlerdi. Ama öyle bir el vardı ki o elin sahibi İzmirBüyükşehir Belediye Başkanımızdı.  O bizibu çukurdan çekip aldı. Tepe Sosyal tesislerini yaparken de ‘tepetaklak gidecek’dediler. Ne çukurda boğulduk ne de tepetaklak gittik. Bize uzanan öyle bir elvardı ki o el Aziz Kocaoğlu’nun elinden başkası değildi. Bu bina bize en az 50yıl hemşehrilerimizin hizmetlerine katkı koyar. Bu binada öyle bir çalışacağızki bize vereceğiniz güç ve destekle Atatürk’ün çizgilerinden vazgeçmeden sosyaldemokratlık anlayışı ile birlikte 5 sene daha aşk ile şevk ile görev yapmayadevam edeceğiz” dedi. Şahin ayıca, Menemen ilçesinde yerel seçimlerde oylarınıen çok artıran ilçe olacaklarını ve belediyenin anahtarını İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunacağına dair söz verdi. Konuşmalarınardından dualar eşliğinde tesisin temeli atıldı. Şahin ayrıca BaşkanKocaoğlu’nda yöresel Menemen vazosu hediye etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv