SNBA TÜRKİYE DELEGASYONU’N PARİS BAŞARISI

  • 0
  • 1.010
SNBA TÜRKİYE  DELEGASYONU’N PARİS BAŞARISI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

SNBA Türkiye  Delegasyonu,  Fransa’nın başkenti Paris’te Çağdaş Türk Sanatı açısından önem taşıyan ve Louvre Müzesi bünyesindeki Carrousel du Louvre / salle Le Notre salonunda, Societe National des Beaux-Arts(SNBA) kurumu tarafından düzenlenen geleneksel Uluslararası Plastik Sanatlar Etkinliği’nde Türkiye’yi temsil etti.  Farklı sanat disiplinlerinden 1000 eserin sergilendiği, sekiz ülke delegasyonunun ve bağımsız sanatçıların katılımıyla gerçekleşen sergi, Paris'li sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

"Çoğalma" başlığıyla etkinlikle yer alan delegasyonda  İzmirli sanatçılar Nurhilal Harsa, Filiz Pelit, Reyhan Abacıoğlu, Serdar Leblebici’yle birlikte diğer illerden Ahmet Yeşil, Akın Yıldırım, Ayhan Çetin, Betül Demir  Karakaya, Deya Ülker, Emre Lüle, Engin Korkmaz, Ercan Ayçiçek, Hakan Eraslan, Hakan Esmer, Kemal Uludağ, Savaş Karagözlü, Selçuk Yılmaz, Sertap Yeğin, Adem Kipçak, Baki Bodur, Berk Arıkan, Fatma Sena Dönmez, Mehmet Yıldırım, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Samet Arda Selim, Selda Eren, Turgut Akarsu’nun da katıldığı açılış resepsiyonununda T.C.Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir sanatsever yer aldı.
Bu yıl ise delegasyona yeni katılan Ercan Ayçicek'in, resim dalında jüri özel ödülü (Prıx Specıal Du Jury) alırken 2015 yılında düzenlenecek olan SNBA “Salon”  sergisinin tüm stand tasarımı ressam Serdar Leblebici'ye verildi.

ÇAĞDAŞ SANATIMIZIN TEMSİLCİLERİ

Güzel Sanatlar Ulusal Kurumu (SNBA) tarafından bir asrı aşkın bir süredir her sene Aralık ayında gerçekleştirilen güzel sanatlar sergisinin bu alanda dünyadaki en önemli sanat etkinliklerinden birisi haline geldiğini söyleyen Büyükelçi Akil, 2004  yılında 4 sanatçı ile başlayan ve bu gün 28 sanatçıyla çağdaş sanatımızın yurtdışında başarıyla temsilinin öncülüğünü yapan SNBA Türkiye  Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa nezdinde delegasyonda yer alan sanatçıları kutladı.

SNBA Türkiye  Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa ise dünyanın önemsediği bu çağdaş sanat platformunda 10'ncu yılı kutluyor olmanın çok anlamlı ve mutluluk verici olduğunu ifade etti. Harsa, “sorumluluklarımızın bilinciyle bu duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

BOL ÖDÜLLÜ DELEGASYON
2006 yılında Ressam Serdar Leblebici'nin (Medaille de Bronze en Categorie Peinture) Resim Dalında Bronz Madalya ile  ödüllendirilmesi ve 2007 ve 2008’de tek Delegasyon Özel Ödülü, Heykeltıraş Akın Yıldırım, (Prix Special Du Jury 2008) Jüri Özel Ödülü, Ressam Nurhilal Harsa, (Prix D'honneur Du Salon 2008) Onur Ödülü alarak Türk sanatı adına büyük bir başarı kazandırdı.

Delegasyon, 2009'da Fransa'da kutlanmış olan olan "Türkiye Mevsimi" bünyesinde, İstanbul Sanat Vakfının (İKSEV) sponsorluğunda "Salon"da kapsamlı bir sergi gerçekleştirdi. 2009 yılında tek tek Delegasyon Özel Ödülü ile ödüllendirilirken Ressam Hakan Esmer( Prıx Special Du Jury 2009) Jüri Özel Ödülü, Semih Kaplan (Prıx Specıal Du Jury 2009) Jüri Özel Ödülü ve Selçuk Yılmaz (Medaille De Argent En Catogorıe Sculpture 2009) Heykel dalında Gümüş Madalya alarak Fransa'da kutlanan "Türkiye Mevsimi"nde büyük bir başarıya imza Attılar. 2011 'de ise "20x20 " konseptli sergiyle her sanatçı gümüş madalya  (Madaılle De Argent) ile ödüllendirildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv