SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçılarının büyük başarısı

Carrousel du Louvre / Salle Le Notre-Paris'e katılan SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçıları,  Paris SNBA-Societe Nationale des Beaux-Arts / uluslararası plastik sanatlar sergisinde tek tek Altın Madalya ile ödüllendirildi.

  • 0
  • 1.216
SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçılarının büyük başarısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Carrousel du Louvre / Salle Le Notre-Paris'e katılan SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçıları,  Paris SNBA-Societe Nationale des Beaux-Arts / uluslararası plastik sanatlar sergisinde tek tek Altın Madalya ile ödüllendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, T.C. Paris Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Tekirdağ-Süleymanpaşa Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleşen sergide Nurhilal Harsa, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Derya Ülker, Duygu Aydoğan, Erhan Lanpir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Nevres Akın, Nurdan Likos, Pelin Özgöçen, Raşit Altun, Reyhan Uludağ, Özgür Eryılmaz, Samet Arda Selim, Selda Eren ve Serdar Leblebici altın madalyaya layık görüldü.
Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa sergi açılışında yaptığı konuşmanın ardından sergiyi gezdi ve sonrasında büyükelçilik rezidansında sanatçıları ağırladı.

Paris’te 12. yılına giren sergi katılımlarıyla ilgili bilgi veren SNBA Türkiye  Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa, "Kare-Carre" isimli sergi için basılan kapsamlı kataloğun katılımcılara ücretsiz dağıtıldığını ve büyük ilgi gördüğünü  belirterek, "Dünyanın önemsediği bu çağdaş sanat platformunda 12’nci yılımızı dolduruyor olmak çok anlamlı ve mutluluk verici. Sorumluluklarımızın bilinciyle bu duruşumuzu devam ettirmemiz sonucu bu yıl çok önemli bir başarıya imza atmanın keyfini yaşıyoruz. Pentür dalında katılan tüm sanatçılarımız tek tek altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Tekirdağ-Süleymanpaşa Belediye Başkanı sayın Ekrem Eşkinat’a,  Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa’ya, kargomuzu taşıyan Türk Hava Yolları'na ve T.C.Dışışleri Bakanlığı'na Türkiye Delegasyonu olarak şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Türkiye Delegasyonu sanatçılarından Serdar Leblebici ise Fransa’nın başkenti Paris’te, Çağdaş Türk Plastik Sanatı açısından önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi. Leblebici, “Louvre Müzesi bünyesindeki Carrousel du Louvre / Salle Le Notre salonunda, Société National des Beaux-Arts(SNBA) kurumu tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen uluslararası plastik sanatlar etkinliğinde her yıl olduğu gibi ülkemizi "Türkiye Delegasyonu" temsil etti. 2016 yılında farklı sanat disiplinlerinden 1000 eserin sergilendiği, yedi ülke delegasyonunun ve bağımsız sanatçıların katılımıyla gerçekleşen sergide, delegasyon bünyesinde katılan sanatçılar, resim ve heykel dallarında özgün eserlerini, Paris'li sanatseverler ile paylaştı. Bir yıl önceden büyük bir titizlikle ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak yaptığımız çalışmalar ve ürettiğimiz eserlerle aldığımız ödül bizi gururlandırmıştır." Diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv