Sofra Sırları’na Yoğun İlgi

Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ yeni sezonda da sinemaseverle buluşmaya devam ediyor. Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri İzmirlilerle buluşturan etkinlik her hafta Çarşamba akşamı büyük ilgi görüyor. Son olarak yönetmenliğini Ümit Ünal'ın yaptığı, ünlü oyuncular Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy ile Elit Andaç Çam'ın oynadığı 'Sofra Sırları' sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

  • 0
  • 547
Sofra Sırları’na Yoğun İlgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ yeni sezonda da sinemaseverle buluşmaya devam ediyor. Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri İzmirlilerle buluşturan etkinlik her hafta Çarşamba akşamı büyük ilgi görüyor. Son olarak yönetmenliğini Ümit Ünal'ın yaptığı, ünlü oyuncular Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy ile Elit Andaç Çam'ın oynadığı 'Sofra Sırları' sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nu ve fuayesini hınca hınç dolduran İzmirliler filmin ardından yönetmen Ümit Ünal ile sohbet etme imkanı da buldu.

KOMİK VE GİZEMLİ
Saat 19.00’da başlayan film 101 dakika sürdü. Ekim 2017 yılı yapımı filmde hayatını kocası ve eşine adamış Neslihan'ın çevresinde gelişiyor olaylar gizemli ve komik şekilde ele alınıyor. Neslihan (Demet Evgar), dışarıdan bakıldığında sevimli ve utangaç bir ev hanımıdır. Eşinin işi sebebiyle uzun yıllardır Anadolu kasabalarında yaşayan Neslihan, iyi de bir aşçıdır ve tüm çevresi onun yemeklerine bayılır. Gayet sıradan görünen bu aile hayatında, Neslihan'ın yakın çevresindekiler bir bir ölmeye başlayınca tüm gözler ona çevrilir.  Yönetmen Ünal, senaryosunu da kaleme aldığı Sofra Sırları'nda başarılı oyuncuları, özgün tarzı ile bir araya getirerek gizemli ve aynı zaman da komik bir hikayeyi seyirci ile buluşturuyor.

YÖNETMEN ÜNAL İLE SÖYLEŞİ
Keyifli geçen gösterimin ardından filmin senarist ve yönetmeni Ümit Ünal ile sohbette de bir aradaydı. Seyirciler filmin konusundan çekim tekniklerine, dekordan oyuncularla ilgili merak ettikleri konulara kadar ne varsa sordular. Filme olan büyük ilgiden oldukça mutlu olan Ünal, tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi. Film gösterime girdiğinden bu yana İzmir dahil olmak üzere üç farklı kentte seyirciyle söyleşi yaptığını dile getiren Ümit Ünal, 'Türkiye'de kadın olmak zordur' ana fikrinden yola çıkarak senaryoyu yazdığını söyledi. Ünal, “İlk yazdığım senaryodan bu yana ikili ilişkiler de dahil olmak üzere insanların birbirine yaptığı haksızlıklar isyanım var. Bu filmde de Neslihan (Demet Evgar) gibi yaşayan kadınlar var. Hayatı bir rutin içinde geçen. Onların hayatına bir isyan diyebilirim. Bu filmin mesajı o” dedi. 

HER ÇARŞAMBA ÜCRETSİZ FİLM KEYFİ
Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinliği ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar her ay İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan bağımsız Türk filmleri Konak Belediyesi’nin başlattığı ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ adlı etkinlikle sinemaseverlerin ilgisine sunuluyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv