Şok ifadeler Meclis gündeminde

  • 0
  • 1.420
Şok ifadeler Meclis gündeminde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nda dört eski bakanla ilgili yapılan toplantıda AKP’li milletvekillerinin tutanaklarda geçen sözlerini sert bir dille eleştirdi. Aytun Çıray, “Milleti temsil ettiği iddiasında olanlar yolsuzluğa karıştığı delillerle ortaya çıkarılan eski bakanlarını Yüce Divan’dan kaçırmak isterken adeta hukuku ayaklar altına almış, sarf ettikleri sözlerle hak ve adaleti zerre kadar umursamadıklarını Meclis çatısı altında tutanaklara geçirmişlerdir” dedi.

KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ
Dört eski bakanı Yüce Divan’a sevk etmesi beklenen Yolsuzları Soruşturma Komisyonu’nda AKP’li milletvekillerinin sarf ettikleri, “Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile bir suç işlediklerine dair yeterli şüphe ya da makul şüphe uyanmadı bende”,  “Yüce Divan hiçbir zaman hukukun, hakkaniyetin tecelli ettiği bir kurum olmamıştır. Karşımızda hukukçuluktan çok siyasetçiliğe daha yakın bir kurum bulunmaktadır” ifadeleri kamuoyunda tepkiye neden oldu.

AKP’NİN HUKUKA BAKIŞI BU

Çıray bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Yüce Meclis çatısı altında, üstelik de milletvekili sıfatı taşıyan bu şahısların sözleri AKP iktidarının hukuka ve kanunlara bakışını açıkça yansıtmaktadır” diye konuştu. Çıray milletvekillerine ait bu ifadelerin tarihe “utanç” olarak yazılacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın hukuka ve TBMM’ye olan güvenleri derinden sarsılmıştır” dedi.

NAMUS VE ŞEREFİNİZİ ÜZERİNE ETTİĞİNİZ O YEMİNİ HATIRLAYIN

Çıray, Meclis’e “milletin vekili” olarak girenlerin ettiği yeminde, “Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim” ifadelerinin bulunduğunu hatırlatarak, “’Namusları ve şerefleri’ üzerine bu yemini eden komisyon üyesi milletvekillerinin Anayasal düzene bu sözlerle hakaret etmeleri gerçek yüzlerini apaçık ortaya çıkarmıştır. ‘Kanunen haksız olsak bile siyaseten muktedir olduğumuza göre her şeyi yapabiliriz’ düşüncesi, hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmaz” diye konuştu.

NE YAPACAKSINIZ?

Konuşla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray, şu soruları yöneltti:
“Ettikleri yemine sadık kalmayarak hukukun üstünlüğünü hiçe sayan sizin başında bulunduğunuz siyasi partiye mensup bu milletvekilleri hakkında bir tasarrufta bulunacak mısınız?

YÜCE DİVAN OLARAK GÜVENMEDİĞİNİZ AYM’NE NEDEN DİĞER SİYASİLERİ GÖNDERDİNİZ?
AKP’li Milletvekillerinin ve ondan önce bizzat Sağlık Bakanınızın dile getirdiği “Anayasa mahkemesine güvenmiyoruz” açıklamalarının nedeni nedir? Anayasa Mahkemesi’ndeki 10 üyenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmış olmasının bu güvensizlikle bir ilgisi var mıdır? Yüce Divan’a güvenilmiyorsa 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Referandumunda Yüce Divan görevi neden Yargıtay’a verilmemiştir? Yüce divan olarak güvenmediğiniz AYM’ne geçmişte neden diğer siyasileri gönderdiniz?”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv