Sokak hayvanlarına sıcak yuva

Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapılan “Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi sokak hayvanlarını kabul etmeye başladı.

  • 0
  • 796
Sokak hayvanlarına sıcak yuva
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapılan “Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi sokak hayvanlarını kabul etmeye başladı. Çiğli’de yaşayan sokak hayvanlarını daha konforlu bir ortamda ağırlayacak olan barınak çok sayıda hayvana sıcak yuva olacak. 

 Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde, 3 bin 700 metrekarelik arazi üzerinde yapılan geçici hayvan barınağı sokak hayvanlarını almaya başladı. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar kapsamında yepyeni ve modern tasarımlanmış olan hayvan bakım evi bu alandaki önemli bir eksikliği gideriyor. Kısım kısım sokak hayvanlarının kabul edilmeye başlandığı merkez 3 bin 700 metrekarelik bir alanda; 360 metrekaresi açık, 252 metrekaresi kapalı olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. Bakım evinde idari bina, yiyecek hazırlama binası, giriş kontrol binası bulunuyor. Çiğli Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait hayvan barınağı 238 hayvan kapasitesine sahip.

Sağlıklı ortam
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik tanı, tedavi ve cerrahi işlemler başta olmak üzere birçok başarılı çalışmayı yürüttüklerini belirterek, yapılan barınak sayesinde de en önemli sorunlardan biri olan barınma problemini büyük oranda çözdüklerine çekti. Başkan Arslan, “Sokak hayvanlarımız için yapılan tesisimizin büyük bir bölümünü tamamladık. Sokaklarda yaşayan  hayvanlar bizim can dostlarımız, onların daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri bizim için önemli. Sahipsiz hayvanlarımızın sayısı oldukça fazla. Bu hayvanların iyi koşullarda rehabilite edilmeleri, toplumsal huzursuzluğun giderilmesi için de gerekli. Çiğlimizde daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapmak için sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler yapmak istiyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv