Sokaklar çiçek açtı

  • 0
  • 978
Sokaklar çiçek açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, kentin farklınoktalarında yenileme çalışmaları başlatan Karşıyaka Belediyesi, Bademler KöyüTarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 220 bin adet mevsimlik çiçek aldı. Toplam315 parkı süsleyen çiçekler, cadde, sokak ve refüjleri de renklendirdi.Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hem ilçemizi çiçeklerlesüslemeye hem de köy kooperatiflerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

220 BİN ÇİÇEK ALINDI

Kenti güzelleştirmek ve köy kooperatiflerine destek olmakamacıyla, 4 yıldır Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden çiçek alımıyapan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl da 220 bin adet çiçek alarak kentin hernoktasını rengârenk süsledi. Begonya, petunya, vapur dumanı, dalya, ipekçiçeği, ateş çiçeği, kadife,  pervane, yer minesi, gazanya ve sardunyalar,ilçe genelinde toplamda 1 milyon 205 bin metrekarelik 315 park yeşil alan verefüjlere dikildi.

 

30 BİN ÇİÇEK ÜRETİLDİ

Kooperatiflerden alınan çiçeklerle kenti süsleyen KarşıyakaBelediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi imkânları ile ürettiği 30 bin adetmevsimlik çiçeği de dikmeye başladı. Belediye seralarında üretilen çiçeklerinözel bakım yöntemleriyle korunduğu ve yaz boyunca ilçenin dört bir yanınısüsleyeceği belirtildi.

 

YEŞİL ALANLARI ARTIRACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar“Kooperatiflerden aldığımız çiçeklerle hem köylerimize destek oluyoruz hem deKarşıyakamızı rengârenk çiçeklerle süslüyoruz. Daha temiz daha güzel birKarşıyaka yaratmak için çiçek alımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.Kentin güzelleşmesinin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Yeşil alanoranımızı artırmaya, daha çok alana ağaç dikmeye ve kentimizi yılın herdöneminde çiçek gibi yapmaya özen göstereceğiz” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv