“Soma 301” fotoğraf sergisi Karabağlar’da

  • 0
  • 664
“Soma 301” fotoğraf sergisi Karabağlar’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli gazetecilerin kurduğu Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonuyla, Soma'da yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasında çekilen fotoğraflardan oluşan “SOMA  301” sergisi Karabağlar Belediyesi'nde açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilk olarak Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde ve Üçkuyular Metro istasyonunda açılan sergi bu kez de Karabağlar Belediyesi sergi salonunda görücüye çıktı. Sergide, İzmirli foto muhabirleri Mehmet İnmez, Turan Gültekin, Cem Öksüz, Emin Mengüarslan ve Emre Tazegül'ün Soma'da çektiği 50 adet fotoğrafın yanı sıra o anları yaşayan gazetecilerin de anılarının yazılı olduğu notlar sergilendi.

Soma faciasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından serginin açılış konuşmasını yapan Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, çekilen fotoğraflarda her arkadaşının gözyaşı ve acısının olduğunu belirterek bir daha bu olayların yaşanmamasını diledi.

Soma faciası unutulmasın
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, böyle sergilerle Soma faciasının unutulmamasının amaçlandığına dikkat çekerek, ülkemizdeki iş güvenliği sorunlarına değindi. Bu tür haberlerin topluma ulaştırılmasında büyük emeği ve alınteri olan muhabirleri de unutmayan Başkan Selvitopu, Soma’da yaşanan acı olayın ardından da ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Selvitopu, “Öncelikle alın teriyle, kendi emeğiyle bu serginin oluşmasında katkısı olan tüm muhabir arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Ülkemizde bu acı olayların unutulmaması, bu olaylardan ders çıkarmamız ve önlem almamız gerekmektedir. Ama bugün hala ülkemizde bu Soma’daki olaya rağmen birçok yerde çalışanlarımız, işçilerimiz, alınteriyle geçinenler hayatlarını kaybetmektedir. Daha iki gün önce işte Karşıyaka’da yeni bir olayı yaşadık. Umarız ki ülkemizde alınacak önlemlerle, çıkarılacak yasalarla, güvenlik tedbirleri arttırılarak, çalışanların hayatları korunur.” değerlendirmesinde bulundu.

Emeği geçen gazetecileri kutladı
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Mehmet İnmez ve Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte sergiyi gezdi ve emeği geçen gazetecileri tebrik etti. Karabağlar Belediyesi 1. Kat sergi alanında bulunan “Soma 301” sergisi 17 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv