'SOMA 301' fotoğraf sergisi Üçkuyular Metro istasyonunda

  • 0
  • 559
'SOMA 301' fotoğraf sergisi Üçkuyular Metro istasyonunda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonuyla, Soma'da yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının unutulmaması için açılan 'SOMA 301' fotoğraf sergisi Üçkuyular Metro istasyonunda sergilenmeye başlandı. Facianın etkisini göstermek ve yuvası dağılan ailelerin daha iyi anlaşılması için fotoğraflar sergide dağınık olarak asıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 23 Mayıs'ta açılan ve Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde 30 Mayıs'a kadar sergilenen sergiyi yüzlerce kişi gezdi. İlkokul öğrencileri ve üniversite öğrencilerinde gezerken duygulu anlar yaşadığı serginin ikinci adresi Üçkuyular Metro istasyonu oldu. Yolcu girişinde açık olacak sergi 2 hafta boyunca açık olacak.

DAĞINIK SERGİ
Soma'daki acıya tanıklık yapan, faciayı günlerdir izleyen, ailelerin gözyaşını, feryat ve yakarışları fotoğraflayan İzmirli foto muhabirleri Mehmet İnmez, Turan Gültekin, Cem Öksüz, Emin Mengüarslan ve Emre Tazegül'ün Soma'da çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi de Soma'ya dikkat çekmek için  farklı bir yol izlendi. Faciada yaşanan acı sonrası dağılan aileleri, babasız kalan çocukların unutulmaması için fotoğraflar düzenli değil, dağınık olarak asıldı. Sergiyi gezmek isteyenler, yaşanan o acıyı, çaresizliği ve felaketi fotoğraflarla anlamaya çalışırken, düzensiz asılan fotoğraflarla da dağılan aileleri hatırlayacak ve unutulmamasını sağlayacak.

Fotoğraf sergisinde, o anlara tanıklık eden gazete ve televizyon muhabirlerinin duygularının kaleme alındığı yazılar da paylaşılıyor. Sergi önümüzdeki günlerde şehir genelindeki birçok noktada da gezilebilecek
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv