Son güne bırakmayın!

  • 0
  • 1.070
Yazı Boyutu:

İzmir’de öğrenci ve öğretmenlerin kullandıkları toplu ulaşım kartlarının vize dönemi başladı. ESHOT Genel Müdürlüğü, 1 Kasım tarihine kadar vize yapılmayan kartların kullanıma kapatılacağını açıkladı. Mevcut kart sahiplerinin vize noktalarına sahip oldukları kartla birlikte başvurmaları yeterli olacak.
 
Öğrenci ve öğretmenlerin toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli yararlanmasını sağlayan kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartlarının 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı vize dönemi başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2012 tarihine kadar vize işlemi yapılmayan kartların kullanıma kapatılacağını duyurdu. Yetkililer, vize işlemlerinin son güne bırakılmadan yapılması durumunda kart sahiplerinin işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirilebileceğini hatırlatarak işlemlerin dört ayrı noktada sürdüğünü açıkladı.
 
Vize Yapılan Noktalar:
- Konak Çok Katlı Otopark Altı Belediye Pasajı
- Karşıyaka Vapur İskelesi
- Bornova Metro İstasyonu
- Fahrettin Altay Aktarma İstasyonu
 
Bürokrasi bitti, işlemler kolaylaştı
Mevcut kart sahiplerinin vize noktalarına sahip oldukları kartla birlikte başvurmaları yeterli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerden, bu okullardaki öğrencilerden ve İzmir’deki üniversitelerde öğrenim görenlerden belge istenmeyecek.
İzmir dışındaki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ise üniversite kimlik kartlarında dönem belirtilmiş ise (2012-2013) kartın aslı ve fotokopisi, belirtilmemiş ise yeni tarihli öğrenci belgesinin aslı ile başvurusunu gerçekleştirecek.
Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, 2012-2013 öğretim dönemi kayıtlarını yeniledikten sonra bağlı bulunduğu fakülte bürolarında vize işlemini yaptırabilecek. Açık Öğretim Fakültesi kayıt tarihlerinin öne çekilmesi sebebiyle, öğrencilerin vize işlemlerini 31/10/2012 tarihine kadar bağlı oldukları AÖF bürolarında yaptırmaları gerekecek.
Öğretmenler için mevcut öğretmen kartı dışında belge istenmemekle birlikte, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapanlardan okuldan üst yazı ve personel hareket onayı istenecek.
 
İlk başvurular internet üzerinden
Öğrenci-Öğretmen kartları için ilk başvurular www.eshot.gov.tr internet adresinden, kart teslimi ise Konak’ta bulunan ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’nden yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv