Son yılların en gözde festivali! Teknolojisiz 48 saat

Çağın bağımlılığı cep telefonlarından ne kadar uzak kalabilirsiniz? Buca Belediyesi’nin Radyo Romantik Türk işbirliği ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Teknolojik Uyku Festivali’ne katılan 400 kişi bu sorunun cevabını aradı.

  • 0
  • 358
Son yılların en gözde festivali! Teknolojisiz 48 saat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çağın bağımlılığı cep telefonlarından ne kadar uzak kalabilirsiniz? Buca Belediyesi’nin Radyo Romantik Türk işbirliği ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Teknolojik Uyku Festivali’ne katılan 400 kişi bu sorunun cevabını aradı. Buca Kaynaklar bölgesinin eşsiz doğasında 5-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Festivalde tek yasak cep telefonuydu. Ulusal ve uluslararası
katılımla gerçekleşen ve tüm ihtiyaçların ücretsiz karşılandığı Festivale katılan şanslı misafirler, geleneksel lezzetler ve oyunlar eşliğinde teknolojiden uzak 48 saat geçirip, organik bir yaşamı deneyimledi.

Dünyada bir ilk olan Teknolojik Uyku Festivali’nin 4’üncüsü Buca Belediyesi ve Radyo Romantik Türk işbirliğiyle 5-7 Eylül tarihleri arasında Buca-Kaynaklar bölgesinde yapıldı. Teknolojik hiçbir cihazın alınmadığı, dijital bilgi bombardımanına son verip yüz yüze iletişimin ve yepyeni arkadaşlıkların amaçlandığı festivale, başvuruda bulunan 3645 kişi arasından kurayla belirlenen şanslı 400 kişi katıldı. Azerbeycan’dan Diyarbakır’a, Van’dan Ankara’ya kadar yurt içi ve yurtdışından katılımla gerçekleştirilen festival, teknolojiyle çevrelenmekten yorulan hayatların dinlenebildikleri bir vaha oldu.

Telefonlara veda
Sohbet etmeyi unutturduğu gibi giderek bağımlılık haline gelen teknolojik aletlerinden kopma cesareti gösteren genç yaşlı yüzlerce katılımcı Festival alanına girişte son “selfie”lerini çekip telefonlarını teslim ettikten sonra dijital dünyaya 48 saat veda ederken heyecanlıydı. Eşsiz doğanın kucağında “dijital detoks”a başlayan festival katılımcıları kayıt işlemlerinin ardından çadırlarını kurup, yepyeni dostluklara kapılarını araladı. 

Nostaljik oyunlarla coştular
Festival programı birbirinden renkli etkinlik ve oyunlarla doluydu. Katılımcıların kimi Kaynaklar’ın oksijen deposu ağaçlarının gölgesinde kitaplarını alıp dinlenmeye çekilirken, kimi yeni dostluklar için oyun alanına koştu. Tavla ve satranç alanı kıyasıya rekabete sahne olurken, yoga seansları ve doğa yürüyüşleri sakinlik ve huzur arayanların adresi oldu.

Katılımcılar yakan top, voleybol, ip çekme gibi unutulmaya yüz tutan oyunların yanında heyecanlı langırt turnuvalarında ter döküp, profesyonel öğretmenlerden okçuluk dersi aldı, örgü oyuncak yapmayı öğrendi.
 
Başkan Piriştina hedefi 12’den vurdu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da festival katılımcılarının coşkusuyla renklenen oyunlara katılıp, onlarla birlikte ter döktü. İp çekme ve langırt turnuvalarına katılıp, katılımcılarla neşeli saatler geçiren Başkan Piriştina, ok atma dersinde hedefi 12’den vurup, tam not aldı.

Festivalin gelin ve damadına mutluluklar
2 yıl önce düzenlenen Teknolojik Uyku Festivali’nde tanışıp geçtiğimiz ay dünya evine giren Esra- Sedat Kip çifti de 4. Teknolojik Uyku Festivali’nin misafiriydi. Festivalin böylesi mutlu bir olaya vesile olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Levent Piriştina genç çiftle birlikte pasta kesti.

Doyumsuz organik lezzetler
Festival alanının en revaçta bölümü ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan ve bütün malzemeleri Kaynaklar ve çevre köylerden organik gıda ürünleriyle donatılan açık manavı oldu. Organik sebze meyve tezgahından istediği ürünü alan misafirlerin kuzu çevirme, gözleme, ızgara köfte ve pişiden oluşan muhteşem lezzetlerle de damakları şenlendi. Akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyen katılımcılar kısa sürede kaynaşıp, unutulmaz neşeli sohbetlere daldı.

Buruk veda
Doğa, dostluk, turnuvalar ve organik tatlarla teknolojiyi unutan festival katılımcıları dönüş zamanı geldiğinde teknolojik bağımlılıktan kurtulmanın o kadar da zor olmadığını deneyimlemenin mutluluğunu yaşıyordu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, dostluğu, paylaşımı, arkadaşlığı yaşatan teknolojinin giremediği festivali yoğun katılımla 4’üncü kez yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, bugüne kadar katılma şansı yakalayamayanlara seslendi, “ Kaçırdım diye üzülmeyin. Seneye Haziran’da 5. Teknolojik Uyku Festivali ile yine burayız, bekleriz”
dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv