“Soprano/ Bas Allaturca” benzersiz bir müzik deneyimi yaşattı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam Kemeraltı Kızlarağası Hanı’nda Türk Müziği piyanisti Nihat Demirkol, soprano Oya Ergün ve bas Alparslan Mater’den oluşan Soprano/ Bas Allaturca’yı ağırladı.
Türk Musikisinden örneklerin seslendirildiği konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eşi Neptün Soyer de izledi. Nihat Demirkol’un Tunç Soyer’e hitaben yazdığı ve bestelediği “Lavanta” isimli tangosu da ilk kez seslendirildi ve ardından “Lavanta” eserinin yazılan ilk notaları Başkan Tunç Soyer’e armağan edildi. Üçlü, konserin sonunda dinmeyen alkışlara “Lavanta” tangosunu beraber söyleyerek teşekkür etti.
33. Uluslararası İzmir Festivali 14 Haziran 2019 Cuma akşamı Luxemburg Filarmoni Orkestrası & Yuja Wang konseriyle devam edecek.
YORUMLAR