Sorunlar el birliğiyle aşılacak

  • 0
  • 870
Yazı Boyutu:

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın seçilmiş ilkkadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçimler öncesi dile getirdiği “Konaklılarkendi belediyelerinde yönetime ortak olacaklar” sözünü gerçeğe dönüştüren ilkadımı attı.

Konak Belediyesi’nde katılımcı demokrasiyihayata geçiren Başkan Pekdaş, önceki gün Gültepe semtinde görev yapan mahallemuhtarlarıyla biraraya geldi. Bölgenin sorunlarını muhataplarından dinleyenPekdaş, halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda verilecek hizmetler içingereken yol haritasını belirledi. 

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğindeÇınartepe Cançeşme Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen toplantıya Gültepe’deki Atamer,26 Ağustos, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yavuz Selim, Çınartepe, Trakya, Huzur,Millet, Zeybek, Anadolu, Saygı, Murat, Boğaziçi ve Emir Sultan Mahallemuhtarları katıldı. Toplantıda Konak Belediyesi bürokratlarının yanı sıra İzmirBüyükşehir Belediyesi muhtarlar masasından ve İzbeton’dan yetkililer de hazırbulundu. Yeni dönemin birlikte çalışma dönemi olacağını vurgulayan KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş, yerel demokrasinin seçilmiş en temel birimi olanmuhtarlarla biraraya gelinen toplantıların ilkini Gültepe bölgesindenbaşlattıklarını, ilerleyen süreçte farklı bölgelerde benzer toplantılarıntekrarlanacağını ve bu sayede kopmayan bir diyalog oluşturacaklarını söyledi. 

“GÖREV VE SORUMLULUKLAR PAYLAŞILACAK”
 Yaklaşık üç saat süren toplantıda Altyapı,temizlik, imar, sosyal yardımlar, veteriner hizmetleri, pazaryeri, otopark veoyun parkları gibi pek çok alanda istekler sıralandı, bölgenin ihtiyaçları dilegetirildi, sorunlar masaya yatırıldı. Gültepe’de kısa vadeli değil daha uzunbir dönemi kapsayan çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başkan Pekdaş,acil müdahale gerektiren çalışmalar için ilgili müdürlüklere talimat verdi.Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler ile ilgilikamu kurumları, muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle birliktehareket ederek Konaklılara en etkin hizmeti ulaştıracaklarını ifade edenPekdaş, “Hepimiz farklı sorumluluklar için aday olduk ve seçildik. Görevleri vesorumlulukları paylaşacağız. Bu sorumlulukları organize hale getirmekzorundayız” dedi. 

“KONAK KENDİ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK”
 Konak Belediyesi olarak başta BüyükşehirBelediyesi olmak üzere tüm kurumlarla uyum içinde çalışacaklarının altını çizenBaşkan Pekdaş, vatandaşa hizmetin en kısa ve en etkin şekilde ulaşacağınıbelirterek şöyle konuştu:“İhtiyaçlar arasında dengeleme yapmak zorundayız.İşte bizim bu toplantılarımızın amacı da burada ortaya çıkıyor. İhtiyaç vehizmet sıralaması yapıyoruz. Burada kendimize yeni bir ufuk çiziyoruz. Muhabbetediyoruz, birbirimizi tanıyoruz. Böylece diyalog içinde iyi bir yönetimgerçekleştireceğiz. Kent yaşamını kolaylaştırmak, vatandaş için kenthizmetlerinden yararlanmayı en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Ben asla kendihayallerimi şehre dayatmak zorunda değilim. Şehir bir kişinin projeleriyle, birkişinin hayalleriyle şekillenmeyecek. Bu şehir kendi projeleriyle gelişecek.Ben kendi hayallerimi değil, bu kentin projelerini gerçekleştirmek içinseçildim. Konak kendi hayalini gerçekleştirecek. İşte bu sebeple bir arayageliyoruz, bu toplantıları düzenliyoruz. Muhtarlarımız, meslek odaları, derneklerikent meclisleri, belediye hepimiz el birliğiyle Konak’ı ortaya çıkaracağız.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Arşiv