Sosyal duyarlılıkları akademik çalışma oldu

  • 0
  • 1.271
Sosyal duyarlılıkları akademik çalışma oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafındanOtizm farkındalığını artırmak amacı ile hazırlanan “Destekliyoruz, seviyoruz,savunuyoruz” adlı proje, hem Otizmli çocuklar ve ailelerine moral hem de 13.Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinde poster bildiri olarak yer aldı.

 

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileriEce Karslıoğlu, Burcu Şaman, Tuğçe Gökçen, Derya Can, Esra Atalan ve Melike Altınbaş,dönem boyunca Otizm konusunda İzmir Üniversitesi’nde eğitim alan arkadaşlarınınfarkındalıklarını artırmak için broşür dağıttı, kurdukları stantta bilgi verdi.Hazırladıkları “Destekliyoruz, seviyoruz, savunuyoruz” projesi için OtistikÇocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile işbirliği yapan öğrenciler,2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü etkinlikleri kapsamında İzmirÜniversitesi’nde Otizm Farkındalık Paneli düzenledi ve İzmir Otizm Orkestrasıve Korosunu ağırladı. Ancak duyarlılıklarının bir sosyal sorumluluk projesi ilesınırlı kalmamasını, akademik anlamda bir çalışmaya dönüştürülereksürdürülebilir olmasını hedefleyen öğrenciler, projelerini bir poster bildiriolarak Trabzon’da düzenlenen 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinetaşıdı.

 

Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin Otizm konusundakiduyarlılıklarını 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi ile ulusal birplatforma taşımasının önemine değinen proje danışmanı, Sağlık YüksekokuluHemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Beytut, “Hemşirelik, sağlık bilimiile bakım sanatını, bilimsel bilginin insani yönünü, klinik uygulamayı,iletişimi ve sosyal bilimleri içerir. Bu sosyal sorumluluk projesinin akademikbir platforma taşınması, öğrencilerimizin mesleki yaşamlarında da bilim, şifave şefkati bir araya getirerek başarılı birer hemşire olacaklarının en güzelgöstergelerinden biri” diye konuştu.

 

Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarını söylemişlerdi

ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, ikinci başkanıYeşim Bayındır Zorlu ve Psikolog Dr. Semra Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığıOtizm Farkındalık Paneli öncesinde sahne alan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosuve orkestrası, sevilen Türk filmlerinden esintiler sundukları şarkıları ileizleyicilere keyifli dakikalar yaşatmış, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş,genetik bir farklılık olan Otizmin hayata güzel renkler katmaya engelolmadığını gösteren çocuklar ve eğitmenlerine gösterileri sonrası teşekküretmişti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv