sosyal medyada bayram

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet kullanımının artması, bayram kutlamalarını ekranlara sığdırıyor.

  • 0
  • 1.447
sosyal medyada bayram
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet kullanımının artması, bayram kutlamalarını ekranlara sığdırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Altuğ Akın, insanların boş zamanlarının sınırlı olduğunu, bayramların tatil için fırsat olarak görüldüğünü, bu nedenle sosyal medyadaki kutlamaların arttığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Akın, medya teknolojilerinin gündelik hayatta daha çok yer aldığına dikkat çekerek, “İnsanlar iletişim teknolojilerini çok sık kullanıyor. 1850’li yıllarda insanlar özel günlerde kartpostal atıyorlardı. O günlerde fiziksel ulaşım zorlukları, savaşlar gibi sebeplerle insanlar yan yana olamıyorlardı. Telefonun gelişimiyle insanlar birbirini arar oldu. Günümüzde de internetle birlikte sosyal medya yaygın olarak kullanılıyor” dedi.

‘Maliyetsiz teknolojik sevgi’
Yoğun teknoloji kullanımıyla aynı zaman diliminde fakat farklı mekânlarda kutlamalar yapmanın olanaklı hale geldiğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Akın, insanların özel günlerde büyüklerini ya da arkadaşlarını unutmadığını sosyal medya aracılığıyla gösterdiğini kaydetti. Teknolojinin insanların iletişim şekillerine yön verdiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Akın, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre internet kullanan bireylerin yüzde 82,4’ü sosyal medya üzerinde profil oluşturmuş, mesaj göndermiş veya içerik paylaşmış. İnsanların boş zamanları sınırlı, özel günleri de fiziksel olarak dinlenmeye ayırmak istiyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden yapılan mesajlaşmaların, kutlamaların maliyeti de olmuyor. Böylece insanlar birbirlerini unutmadıklarını ve sevdiklerini de gösteriyor” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv