Spora zaman ayırmıyoruz

  • 0
  • 418
Spora zaman ayırmıyoruz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye  İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de yaşayan bireylerin spor faaliyetleri ortalaması raporlarını açıkladı. Bireylerin günde en az zaman ayırdıkları faaliyet, 11 dakika ile spor ve doğa sporları oldu. Kadınlar günde ortalama 6 dakika, erkekler ise günde 16 dakikalarını spor faaliyetlerine ayırdı.

Bireylerin son dört hafta içinde boş zamanlarını değerlendirmek üzere yaptıkları sportif faaliyetlerin dağılımı incelendiğinde; 10 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 9,9’unun yürüyüş veya koşu yaptığı, yüzde 5,2’sinin futbol oynadığı ve yüzde 2,2’sinin bisiklet sürdüğü görüldü.

EN ÇOK ZAMANI TELEVİZYONA AYIRIYORUZ
Zaman Kullanım Araştırması sonuçlarına göre son dört hafta içinde yapılan veya katılım sağlanan faaliyetler incelendiğinde bireylerin yüzde 94,6’sının televizyon seyrettiği, yüzde 69,9’unun akraba ziyaretlerinde bulunduğu, yüzde 55,7 ile arkadaş ziyaretlerinde bulunduğu görüldü.
En çok yapılan üç faaliyetin cinsiyete göre dağılımı ele alındığında, erkeklerin yüzde 95,6 kadınların ise yüzde 93,6 oranında televizyon izlediği görüldü. Erkekler akraba ziyaretini yüzde 68,3, kadınlar yüzde 71,4 oranında gerçekleştirirken; arkadaş ziyaretlerinde erkeklerde oran yüzde 55,1 kadınlarda ise yüzde 56,4 oldu.

KADINLAR DAHA ÇOK KİTAP, ERKEKLER İSE GAZETE VE DERGİ OKUYOR
Fertlerin son dört hafta içinde boş zamanlarını değerlendirmek üzere yaptıkları eğlence ve kültür faaliyetlerinin dağılımı incelendiğinde; kitap okuma oranının yüzde 34,2 gazete, dergi vb. okuma oranının ise yüzde 39,4 olduğu görüldü.
Cinsiyete göre dağılım ele alındığında, kitap okuma faaliyetini erkekler yüzde 30,2 kadınlar ise yüzde 38,2 oranında gerçekleştirirken; gazete, dergi vb. okuma faaliyetini erkekler yüzde 48,8 kadınlar ise yüzde 30,1 oranında gerçekleştirdi.   İZMİR(Ege Ajans/Ceren Ördü-Sinem Acar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv