Sporcuların vazgeçilmez başucu kitabı olacak

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Uzm. Dr. Onur Oral ve Spor Danışmanı Ferrin İlbay Yalnız’ın birlikte hazırladıkları “Antrenman Bilgisi Ve Sporcu Sağlığı” isimli kitap raflarda yerini aldı.

  • 0
  • 1.256
Sporcuların  vazgeçilmez başucu kitabı olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi  Öğretim Elemanı Uzm. Dr. Onur Oral ve Spor Danışmanı Ferrin İlbay Yalnız’ın birlikte hazırladıkları “Antrenman Bilgisi Ve Sporcu Sağlığı” isimli kitap raflarda yerini aldı.

Spor ve Obezite Genetiği” alanında bilimsel araştırma ve projeler yürüten Uzm. Dr. Oral, kongre ve makale çalışmalarıyla spor alanına özgü akademik çalışmalarına  devam ediyor.

Aynı zamanda, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde “Spor Anatomisi”, “Sporcu Sağlığı ve Yaralanmaları”, “Can Kurtarma ve Acil Yardım” , "Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım" derslerini  veren Uzm. Dr. Oral, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen Spor Federasyonları antrenör yetiştirme kurslarında “Spor ve Sporcu Sağlığı” dersleri veriyor.

Uzm. Dr. Oral, “Spor hem sosyokültürel açıdan hem de sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak hayatlarımızda her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Bu nedenle, sağlıklı bir toplum için bireylere spor yapma alışkanlığının kazandırılması son derece önemlidir. Çok geniş bir uygulama alanı ve pratiği olan spor biliminde doğrudan sportif performansı konu alan çalışma alanında; antrenman bilgisi ve sağlık bilgisi birbiriyle son derece ilişkili kavramlar olarak göze çarpmaktadır. Kitabımızda öncelikle, sağlık için spor yapan bireylere ve profesyonel sporlarla uğraşan sporculara antrenman bilgisi ve sporcu sağlığı alanında bilimsel teori ve metotları konularında farkındalık yaratmaya özen gösterdik” dedi.

Bu çalışmanın  spor dünyasında antrenman bilgisi ve sporcu sağlığı adına aydınlatıcı bir kaynak olması dilediğini söyleyen Ferrin İlbay Yalnız ise  “Geniş bir uygulama alanı ve pratiği olan spor bilimi herkesi ilgilendirmektedir. 8 bölümden oluşan kitapta spor öncesi ve sonrasına dair teorik bilgilerin yanında özellikle ülkemizde spordan uzak yaşayan çocuk, kadın ve yaşlılar için de ayrı bölümler bulunuyor. Bu yayınımızın oluşturulmasında özverili emek ve katkılarını bizden esirgemeyen teşekkürlerimizi sunarız.” Diye konuştu.

Editörlüğünü Doğuş Özkal’ın yaptığı kitap, Nobel yayınevi tarafından basıldı. İZMİR(Ege Ajans /Hayriye M.Durmaz / Mehmet Kocabıyık / Ceyda Orhan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv