Stresi yen, başarılı ol!

  • 0
  • 530
Stresi yen, başarılı ol!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları 2. dönem TEOG sınavına sayılı günler kala Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM) öğrencilerine “yaşam koçu” desteği verdi.

27-28 Nisan’da gerçekleştirilecek TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav streslerine en aza indirmek isteyen BAYGEM, bu anlamdaki çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli profesyonel Yaşam Koçu Emsal Orhan, BAYGEM öğrencileri için kurs merkezine geldi. Orhan, TEOG’a hazırlanan 305 öğrenciye “Etkili Öğrenme Yöntemleri ve Motivasyon”, “Stresle başa çıkma” konulu bir seminer verdi. Postacılar Kültür Merkezi salonunda düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden başarılı öğrenciler yaşam koçu Emsal Orhan’ın anlattıklarını can kulağıyla dinledi. Seminerin sonunda öğrenci başarı çemberi etkinliği yaptırılarak öğrencilerin kendilerini ve duygularını tanımaları sağlandı.

SINAV STRESİNDEN UZAK TUTUYORUZ
“Öğrencilerin geleceğini belirleyen sınava sayılı günler kala onları biraz olsun sınav stresinden uzak tutmak için destekler veriyoruz” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gerek TEOG’da gerekse haziran ayında yapılacak LYS öncesi öğrencilerimizi stresten uzak tutmak ve bu stresle başa çıkmak için profesyonellerden destek alıyoruz. BAYGEM bu anlamda önemli çalışmalar yapıyor. Öğrencilerimizin ilk sınavda gösterdikleri başarı hepimizi mutlu etti. Şimdi önlerinde tek bir engel kaldı. Onu da başarıyla aşacaklarına eminim” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv