ŞUBAT'TA

  • 0
  • 1.391
ŞUBAT'TA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şubat Ayını “Kadınlar”a  ithaf eden İzmir Devlet Tiiyatrosu tarafından hazırlanan ve” 03.Şubat.20157te  tarihinde İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde prömiyer galasıyla 20:30’da seyirci ile buluşuyor.

 Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Tomris Çetinel’in yönettiği  kadına şiddetin dünyada ve ülkemizde gündemin ilk sırasını oturduğu  gerçeğini yansıtan oyun, bir sığınma evindeki  kadınların öykülerini konu aliyor. Dekor tasarımı Suar Şeylan’a , kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na,   ışık tasarımı  Kemal Görgün’e  ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait.

Oyunun başlıca rollerini Selmin Barutçuoğlu, Hülya Böceklioğlu, Süreyya Kilimci İdiz, Gerçek  Özkök Yağcı, Sabiha Sonkan, Dilek Çetiner Demir , Hülya Dilek Arda, Burcu Aksakal, Şule Demirezen, Gizem Cessur ve Nehir Akkoç  paylaşıyor.

Oyunun provaları büyük bir titizlikle geçerken ; yaşanan gerçek olaylar töre cinayetlerini ve yıllardır kocasından, babasından, abisinden hatta oğlundan psikolojik ve fiziksel şiddet gören kadınların hayatlarının nasıl karartıldığını gözler önüne seriyor.

Oyunun biletleri Şubat Ayı içerisinde Konak Sahnesi gişesinden temin edilebilir. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv