Süleyman Seba heykeli onarıldı

  • 0
  • 653
Süleyman Seba heykeli onarıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile Büyükpark’a  yerleştirilen Süleyman Seba heykeline kimliği belirsiz kişilerin verdiği zararlar giderildi. Heykeltraşlar Onur Kocaer ve Doruk Güneş tarafından tadilatı yapılan heykel eski yerine yerleştirildi. Vatandaşlar, yerine konur konmaz heykel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Beşiktaş'ın efsane Başkanı merhum Süleyman Seba’yı ölümsüzleştirmek için Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile Büyük Park'ta bank üzerinde otururken tasvir edilen heykelin açılışı geride bıraktığımız Mayıs ayında  yapılmıştı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verilen heykelin yüzü kırmızıya boyanıp, sağ ve sol el parmakları da kırılmıştı. Bornova Belediyesi, spor camiasında derin üzüntü yaratan olayın ardından harekete geçerek heykelin eski haline getirilmesini sağladı.

Tamiratı, eserin sahipleri heykeltraşlar; Onur Kocaer ve Doruk Güneş yaptı.
Bu saldırının herkes tarafından kınandığını söyleyen Onur Kocaer, “Zarar gören eserimizi atölyede bakıma aldık. Yeni parmaklar yaparak, boyadık ve ilk yapıldığı haline getirdik” dedi. Kocaer yapılan saldırının sanat adına çok üzücü olduğunu da belirterek, “Bu eser bizim vandalizm dediğimiz bir uygulamaya maruz kalmıştır. Halkımızı bu heykele ve sanata sahip çıkmaya davet ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv