Tanju Okan Parkı Yeniden Yaratılıyor

Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın adını taşıyan Park sil baştan yapılacak. Besteci ve Ajanjör Garo Mafyan’ın da danışmanlığında hazırlanan tematik projenin görsellerini Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sanatçı Tanju Okan’ın halen mezarının da bulunduğu İstele Mahallesi Muhtarı başta olmaz üzere bölge esnafı ile paylaştı.

  • 0
  • 624
Tanju Okan Parkı Yeniden Yaratılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın adını taşıyan Park sil baştan yapılacak. Besteci ve Ajanjör Garo Mafyan’ın da danışmanlığında hazırlanan tematik projenin görsellerini Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sanatçı Tanju Okan’ın  halen mezarının da bulunduğu İstele Mahallesi Muhtarı başta olmaz üzere bölge esnafı ile paylaştı. Başkan Sibel Uyar, “Park sanatçımızın adına yaraşır biçimde yenilenecek. Daha sonra da bazı etkinliklerimizi İskele Mahallemiz’in de hareketliliği adına burada yapacağız” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar İskele Mahallesi’nde Kesikoğlu Kahvehanesi’nde bölge esnafıyla buluştu. Mahalle Muhtarı Yeşim Temiztepe, CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Belediye Meclis Üyeleri Ertan Certel, Selçuk Balkan’ın yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir ve Ziya Çamsarılıoğlu’nun katıldığı toplantıda, istekleri dinleyen Belediye Başkanı Sibel Uyar, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı.

Urla’nın özellikle hafta sonları uğrak noktası olan İskele Mahallesi’ne Urla Belediyesi’nce üç önemli eser kazandırılacağını açıklayan Belediye Başkanı Sibel Uyar, Tanju Okan Parkı’nın, tematik anlayışla sil baştan yapılacağını söyledi. Aynı bölgede bir spor tesisi kazandırılacak, pazaryeri ise çok amaçlı şekilde yapılacak.
 
Okan’ın Adına yaraşır park
İskele’de yaşayan ve burada toprağa verilen ünlü sanatçı Tanju Okan adına bölgede yapılan parkın yeni baştan yaratıralacağını belirten Başkan Sibel Uyar, buna ilişkin projenin görsellerini de esnaf ile paylaştı.

Başkan Uyar, tematik bir anlayışın uygulanacağı parkın ortasından geçen yolda sanatçının eserlerinin adının yazılacağı ve ışıklandırılıp, gece güzel bir görüntü sağlanacağını söyledi. Uyar ayrıca; Okan’ın eserlerinin müzik sistemi ile çalınacağı parkta Tanju Okan heykeli çevresinde de gösteri sanatlarının yapılabileceği küçük sahne yer alacağını kaydetti. Küçük bir amfi tiyatronun da bulunacağı Tanju Okan Parkı’nda bölgeye hareket getirecek etkinliklerin yapılacağını da belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, alanın denizle buluştuğu noktaya da yüzer bir iskele yapılacağını kaydetti.

Spor Alanı yapılacak
Tanju Okan Parkı’na yakın bölgede bir spor alanı da projelendirildiğini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu çalışmalar ile ilgili Koruma Kurulu’ndan ön onay alındığını bölgenin SİT alanları dahilinde olması sebebiyle nihai izinler ile birlikte yapımın başlayacağını söyledi. Spor alanında iki adet Tenis kortu, iki adet basketbol sahası ile bir kafeteryanın bulunacağını belirten Başkan Uyar, alanın ortasında bir palmiye havuzu ve çevresinde bisiklet yolu olacağını kaydetti.

3. Etapta Pazaryeri yapılacak
İskele’nin yıllardır hizmet veren pazaryerinin çatısının da kapatılacağını ve burada pazar kurulduğu günlerin dışında etkinliklere de açık olacağını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,  “Buna ilişkin projede ayrıntılar çiziliyor. Pazaryerini bölgeye fayda sağlayacak biçimde kullanacağız” diye konuştu.
Enginar Festivali’nin  İskele Mahallesi’ne de fayda sağlayacak biçimde yapılmasını isteyen esnafa olumlu yanıt veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festival planlamasının başlatıldığını ve değerlendirileceğini söyledi.

Doğalgaz geliyor
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmirgaz’in Urla yatırımları için Belediye Meclisi’nin gerekli kararları aldığını bölgenin tümüne 2-2.5 yıl içinde doğalgazın gelmiş olacağını tahmin ettiğini de ifade etti.
İskele esnafı sunulan projeleri beğenirken, özellikle yaşadıkları  sorunların hızlı biçimde giderilmesi konusunda görüşlerini ifade etti. Başkan Uyar, mahalle muhtarlarının kendilerini yardımcı olduğu bir sistemi tercih ettiğini de belirtirken, “İskele’de Muhtarımız Yeşim hanım bizler ile sürekli diyalog halinde” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv