Tarihi köşk gençlik merkezi oluyor 

Konak Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Halil Rıfat Paşa Köşkü’nün onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı.

  • 0
  • 338
Tarihi köşk gençlik merkezi oluyor 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Halil Rıfat Paşa Köşkü’nün onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı tarafından 2000’li yılların başında restore edilerek, bir dönem Halil Rıfat Paşa Kültür ve Sanat Merkezi olarak da kullanılan tarihi yapı kısa süre sonra Konak Belediyesi tarafından Karantina Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacak.  
 
Yaklaşık 3 bin tescilli yapının bulunduğu Konak’ta belediye eliyle başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında son olarak Halil Rıfat Paşa Köşkü onarımdan geçti. Konak Belediye Başkanı tarafından Karantina Gençlik Merkezi adıyla gençlerin hizmetine sunulacak olan tarihi yapının mevruşat ihtiyaçları da hızla tamamlanıyor. Eylül-Ekim ayları gibi hizmete girmesi öngörülen merkezin bahçe peyzaj çalışmaları da kısa süre sonra bitirilecek. Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek merkezde gençlere yönelik birçok alanda kültür sanat kursları düzenlenecek. Öte yandan merkezde Bilim-Kurgu ile Tiyatro alanında iki nitelikli kitaplık da yer alacak. Geniş kapsamlı kitaplık sayesinde gençler ilgilerine yönelik pek çok kitaba ve bilgiye kolaylıkla erişebilme imkanı bulacak. Onarım çalışmaları hızla tamamlanan merkez yaz tatili sonrasında yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını gençlere açacak. Karantina Gençlik Merkezi sadece Konaklı gençlerin değil, tüm İzmirli gençlerin hizmetinde olacak. 
 
OSMANLI MİMARİSİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ 

Şehit Nihat Bey Caddesi’nin üzerinde yer alan ve İzmir’in önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen tarihi köşk, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralandı. Osmanlı Dönemi’nin mimarisiyle inşa edilmiş olan köşk, üç kattan oluşuyor. Tescilli ana yapının yanı sıra bir de müştemilat bulunuyor. Ana yapıda bodrum ve çatı katı da yer alıyor. Köşk, bundan sonra gençlerin kültür ve sanat alanında çalışmalar yapabileceği merkez olarak hizmet verecek. 
 
TARİHİ YAPILAR KENTE KAZANDIRILIYOR 
Öte yandan İzmir’in kalbi konumundaki ilçede kent tarihine ışık tutan tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar da bir taraftan sürüyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesiyle birlikte tarihi yapıların kurtarılmasına dönük çalışmalar sonucunda bugüne kadar pek çok tarihi bina restore edilip, kent yaşamına kazandırıldı. Tarihi yapılara sahip çıkan Pekdaş’ın çabaları sonucu bir çok yapı kent kültürüne katkı koyacak merkezler haline dönüştürüldü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv