“Tarla Günleri” için geri sayım başladı

  • 0
  • 829
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin açık alanda düzenlenen ilk uygulamalıtarım fuarı olan Tarla Günleri, 21-25Mayıs 2014 tarihleri arasında dondurulmuş gıda sektörünün öncü ve yenilikçimarkası “Feast”in İzmir Torbalı’daki tarlalarında gerçekleşecek
 

Türkiye’nin açık alanda düzenlenen ilk uygulamalıtarım fuarı olanTarla Günleri’nin5’incisi bu yıl 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında dondurulmuş gıda sektörününöncü ve yenilikçi markası “Feast”in İzmir Torbalı’daki tarlalarındagerçekleşiyor. Yurtiçi ve yurtdışından 40.000’i aşkın ziyaretçi katılımınınbeklendiği dev etkinlik, 250.000 metrekarelik Feast tarlalarında 150’yi aşkınfirmaya ev sahipliği yapacak. 

Kurulduğugünden bu yana sürdürülebilir tarıma destek veren Feast, fuar kapsamında üçfarklı alanda ziyaretçilerini ağırlayacak. Dört gün sürecek fuar boyunca 25numaralı Feast kampüsünde sektörel trendlerden teknolojik gelişmelere, Feastüretim süreçlerinden, ürünlerin nasıl modern ve sağlıklı bir şekildesaklanabildiğine kadar birçok bilgi ziyaretçilerle paylaşılacak. 

Türkçiftçisine daha yüksek verim, sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla kurulan vebir E.Özgörkey Grubu şirketi olan Doktar’ın yetkilileri tarım alanındaen ileri bilgi teknolojilerini ve dünyadaki akademik gelişmeleri ziyaretçilerlebirlikte değerlendirecek. Yetiştirdiği patateslerin tohumlarının büyük bölümünükendi üreten Feast’in Ziraat Mühendisleri,23 numaralı kampüsteki patates ekim alanında çiftçilerepatates ekimi ile ilgili genel tanıtım ve bilgilendirme yapacak. 

Minikler Feast ÇocukÇiftliği’nde tarımla tanışacak 
Sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdaların markası Feast,Tarla Günleri’nde geleceğimiz olan çocukları da unutmadı. Çocuklar için özelolarak tasarlanan 15 numaralı kampüste yer alan Feast Çocuk Çiftliği’nde çocuklartarımla tanışacak. Miniklere tarım ürünlerininsoframıza geliş hikayesi eğlenceli bir şekilde anlatılacak. Minikziyaretçiler kendileri için ayrılan uygulamalı tarım alanında toprağadokunacak, toprağa tohumun nasıl ekildiği, sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğive nasıl toplandığı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Çiftlikte tavuk, koyun,keçi, ördek ve hindi gibi hayvanları da yakından görecek olan çocuklar, şişme oyunalanında doyasıya eğlenecek, yüz boyama etkinliklerine katılarak aileleriylekeyifli ve kaliteli zaman geçirecek. Dört günboyunca çocuklar birçok etkinlik aracılığıyla tohum,toprak ve güneşle iç içe olacaklar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv