Tasarımcılar Dikkat çekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen SHOEXPO, gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıyor.

  • 0
  • 1.263
Tasarımcılar Dikkat çekti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen SHOEXPO, gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıyor. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri bir arada görme imkanı sunan fuarda, özel tasarım çantalardan son moda ayakkabılara birbirinden iddialı tasarımlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

İlhamı Doğadan, Üretimi Kadınlardan
Her yıl ayakkabı sektörünün buluşma noktası olan fuar bu yıl da birbirinden iddialı 171 markanın katılımıyla dolu dolu geçiyor. Çocuk ayakkabısından kadın ayakkabısına, erkek ayakkabısından çantaya geniş ürün yelpazesiyle ticaretin buluşma noktası olan fuarda, bu yıl tasarımcıların katılımı dikkat çekiyor.

Fuara ilk kez katılım gösteren Duende markası, tamamen doğal malzemeler kullanılarak hazırlanmış kişiye özel çanta tasarımlarıyla öne çıkanlardan. Her birinin hikayesi birbirinden farklı olan çantalar, usta eller tarafından, yüzde yüz dana derisi, doğal kağıt ip, rafya ipi ve bambu malzemeleri kullanılarak üretiliyor.

Yıllarca inşaat mühendisliği yapan Sedef Demirkök’ün kızı Nazlı Demirkök ile yola çıkarak başladığı tasarım serüveni büyüyerek markalarının ortaya çıkmasını sağlamış. 30 kadın çalışanıyla birlikte doğadan ilham alarak üretilen çantalar moda tutkunlarından yoğun talep görüyor. Bu yılın çanta modası olan pastel tonlar kullanılarak hazırlanmış küçük çantalar Duende’nin ilkbahar – yaz koleksiyonunda yer alıyor.


Işıl Işıl Ayakkabılar
2017 yılının modası metalik ve simli ayakkabılar fuarda ilgi çeken modeller oldu.

Şık ve modern bir görünüm sağlayan metalik ve simli ayakkabılar hem günlük kıyafetlerin, hem de gece elbiselerinin tamamlayıcısı olarak bu yıl sık sık karşımıza çıkıyor.

Fuara hem markasıyla katılımcı olan hem de 2. Ayakkabı Tasarım Yarışması jüri üyesi olan tasarımcı Gökhan Talay kışa damga vuran ışıltılı malzemelerin yazın da kullanılacağını belirtti.

Talay sözlerine şu şekilde devam etti:
“Şıklığın yanı sıra rahatlığın da ön planda olduğu kalın topuklu ayakkabılar bu yıl en çok tercih edilen modeller. Bu yılın en yeni kış modası ise köşeli kalıplı ayakkabılar. Kalın ökçelerle birlikte kullanılan köşeli burunlar iddialı bir görünüm yakalamak için ideal. Metalik ve simli dokuların yanı sıra yumuşak renkler de dikkat çekiyor. Beyaz, krem, altın ve gümüş renginin kullanıldığı ayakkabılar bu yaza damga vuracak.”

Ticaretin ve modanın buluşma noktası 41. SHOEXPO; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv