Teleferikli günler yeniden başlayacak

  • 0
  • 1.208
Teleferikli günler yeniden başlayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kullanım ömrünü tamamladığı için kapatılan ve İzmirBüyükşehir Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilen Balçova’daki teleferiktesisleri, İzmirlilerle yakında yeniden buluşacak. Çalışmalar kapsamında,sistemin omurgasını oluşturan 8 direkten 6’sı tamamlandı. Kalan iki direğinmontajının ardından halatlar gerilecek.

 

İzmir’in simge tesisleri arasında yer alan Balçovateleferiğinin yeniden kent hayatına kazandırılması için yürütülen çalışmalardason aşamaya gelindi. İnşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceleyen İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Teleferiksisteminin ve istasyonların “sıfırdan” kurulduğu çalışma kapsamında, 8 direkten6’sının tamamlandığı, üçer ayaklı 2 özel direğin dikilmesi işleminin de kısasürede tamamlanacağı belirtildi. Yapım çalışmaları süren alt istasyonda artıkince işlere geçildiğini kaydeden Büyükşehir yetkilileri, üst istasyonun kabainşaatının da bitmek üzere olduğunu, kalan iki direğin montajının ardındanhalatların gerileceğini açıkladı.

 

Hem hızlı, hem güvenli

Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan BalçovaTeleferiği, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı”raporu sonrasında hizmete kapatılmıştı. Tesisin tüm güvenlik önlemleri alınarakyeniden kurulması için proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerinihazırlayan Büyükşehir Belediyesi,  ilk önce eski teleferik tesislerindekidirekleri ve halatları söktü. Eski binaların ve döner gazinonun yıkılmasınınardından yeni teleferik tesislerinin yapımına başlandı.

Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak tasarlanan vesaatte 1200 yolcu taşıyacak olan teleferik sisteminin hat boyu 810 metre,yüksekliği ise 316 metreolacak. Hat üzerinde 8’er kişi kapasiteli 20gondol çalışacak ve seyahat süresi 2 dakika 42 saniye olacak. İzmir’in yeniteleferiği 12 milyon liraya mal edilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Arşiv