TEOG sınavında kazanan öğrencilerin dörtte biri BELGEM’li

  • 0
  • 837
TEOG sınavında kazanan öğrencilerin dörtte biri BELGEM’li
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklananTEOG sonuçlarına göre Bornova’da Anadolu, Fen ile Mesleki ve Teknik AnadoluLiselerini kazanan öğrencilerin yaklaşık dörtte biri başarılarını BELGEM’de (BornovaBelediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) aldıkları kurslarla elde etti. İlçedekiresmi ve özel okullardan sınavla liselere yerleştirilen 1960 8. Sınıföğrencisinden 460’ı BELGEM’de çıktı

 

2014 yılı TEOG’da Fen Lisesi, AnadoluLisesi, Mesleki ve Mesleki Teknik Anadolu Liseleri yerleştirme sonuçlarıaçıklandı. İl başarıları yüzde 34 ve daha iyi olanlar Fen ve Anadolu liselerinikazandı. Bornova’da tüm resmi ve özel okulların 8. sınıflarında okuyarak Fen,Anadolu ile Teknik Anadolu lisesi kazanan 1960 öğrenci oldu. Bu öğrencilerin 460’ı BELGEM kurslarından yararlanaraksınavı kazandı.

 

Bu sonuçlar, sınavı kazanan her dörtöğrenciden birinin BELGEM’li olduğunu gösteriyor. BELGEM öğrencilerinin yüzde80’i, yüzde 50’lik dilime girmeyi başardı. Bu veriler, Bornova Belediyesininsosyal amaçlı yürüttüğü bir kurs merkezi olan BELGEM’in ilçedeki öğrencilerinbaşarısındaki katkısını bir kez daha kanıtladı.

 

Büyük başarı yakaladılar

 

Sınava BELGEM’le hazırlanan öğrencilerden3’ü Fen Lisesi, 9’u Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi (BAL), İzmir KızLisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi’ni kazandı. Öğrencilerden 102’si Atakent,Yunus Emre, Suphi  Koyuncuoğlu, CemBakioğlu Anadolu Liselerine girdi. Bu okulların yanısıra, 156 öğrenci HaticeGüzelcan, Namık Kemal,  Çimentaş,Mustafa  Kemal  Anadolu Lisesi, 196 öğrenci de Sıdıka  Rodop, Hürriyet,  Hayrettin Duran, Gülsefa  Kapancıoğlu Anadolu Lisesi, Sağlık MeslekAnadolu Liseleri  ve İzmir’deki değişikAnadolu Liselerini kazandılar. Diğer birçok öğrenci de belli başlı Mesleki veTeknik Anadolu Liselerine yerleşti.

 

Öğrenci ve velilere destek artarak sürecek

 

Bornova Belediyesi’nin BELGEM’de verdiğikurslardan hiçbir ücret almadığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,“Öğrencilerimizin belediyemizin kendilerine sunduğu olanaklar veöğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla bu başarıyı elde etmelerinden büyükgurur duyduk. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

Bu yıl 7. 8. ve 12. sınıfların yansıra 6.sınıflara da tüm derslerde kurs hizmeti vereceklerini açıklayan Başkan Atila,“Ayrıca ilçemizin beş ayrı noktasında bulunan merkezlerimizde  4. 5. 6. 7 ve 8’inci sınıflara yönelikingilizce kurslarımız devam ediyor. Her yıl 5 bin öğrencimize girecekleri sınavlara hazırlık ve okul derslerine destek kursları veriyoruz.Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her alanda hayatahazırlanmalarına destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv