Tesadüf ve şampiyonluk

Yüzücü olarak başladığı spor yaşamı, ona tarihi başarı getirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Alper Özer’in yer aldığı Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu.

  • 0
  • 952
Tesadüf ve şampiyonluk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yüzücü olarak başladığı spor yaşamı, ona tarihi başarı getirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Alper Özer’in yer aldığı Sualtı Ragbi Genç Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. 13 milli sporcu arasında bulunan ve ilk kez katıldıkları Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası’nda kupa kazandıran Özer, “Bu gururu ülkemize yaşattığımız için mutluyum. Ragbi sporunun tanınması için de fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

6 yaşından bu yana yüzme sporunu yaptığını, kendisinin de sualtı ragbisiyle Milli Takım Antrenörü Tarkan Laleli sayesinde tesadüfen tanıştığını kaydeden Özer, “Yüzmeyi çok seviyorum. 6 yaşından bu yana da yüzüyorum. Geleneksel sporlara göre bütün kas grupları eşit şekilde çalışıyor. Diğer egzersizlere göre daha eğlenceli. Havuzda sualtında arkadaşımla oynarken, o zaman havuz müdürümüz olan Tarkan Laleli bizi fark etti. Havuzdan çıktığımızda bizi uyaracağını düşünürken, bizleri sualtı ragbisi ile tanıştırdı. 16 yaşımdan bu yana sualtı ragbisiyle uğraşıyorum. Hocalarımızın yardımıyla çok çalıştık. Geçen yıl Almanya’da özel bir turnuvada ikinci oldum. Bu yıl da Sualtı Ragbi Genç Milli Takım’da yer alarak, ülke olarak ilk kez katıldığımız Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası’nda kupayı kazandık” diye konuştu.
Tesadüfen başladığı sualtı ragbisinin kendisine disiplin, başarı, çalışma azmi, sağlıklı yaşam gibi birçok artı kazandırdığını vurgulayan Özer, gençlerin en az bir spor dalıyla ilgilenmesini de tavsiye etti.

 
Sualtı Ragbisi Nedir?
Sualtı Ragbisi derinliği 3,5-5 m arası olan bir havuzda içerisinde tuzlu su bulunan bir topla oynanan 3 boyutlu bir spor. Her iki takımının kendi alanının uç kısmında ve havuzun dibinde bir adet sepet bulunuyor. Oyunun amacı içerisinde tuzlu su bulunan dolayısıyla suda batan ve pas vermeye (1-2 metre) olanak sağlayan topun rakip kaleye atılıp gol yapılmasına dayanıyor. Ülkemizde Sualtı Ragbisinin yaygın olmamakla birlikte yaklaşık 10 yılı aşkın bir geçmişi bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv