Teşekkürler Mustafa Kemal Atatürk. Türk Kadını sana minnettar

Bornova Becker Spor, Bornova Belediyesi ve İZSİAD ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Türk Kadınının, seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82. yılını kutladı.

  • 0
  • 1.276
Teşekkürler Mustafa Kemal Atatürk. Türk Kadını sana minnettar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Becker Spor, Bornova Belediyesi ve İZSİAD ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Türk Kadınının, seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82. yılını kutladı.
 
Bornova Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde ünlü tiyatro sanatçıları Yılmaz Tüzün ve Yasemin Şimşek Tüzün tarafından sahnelenen “Kül Kedisi Öldü” isimli oyuna Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila başta olmak üzere, Becker Türkiye CEO’su - Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Üyesi -Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Burcu Kebir, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Bornova Becker Spor Kadın Basketbol Takımının oyuncuları, Baş Antrenör Olcay Orak ve Bornova Becker Spor Staff ekibi ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Oyun başlamadan önce yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok Avrupa ülkesinden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verdiğine dikkat çeken Bornova Becker Spor Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Burcu Kebir;  Atatürk’ün 1900’lü yıllardaki müthiş öngörüsüne vurgu yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu hak tanınmamış olsaydı bugün kadınların en önemli psikolojik şiddet türlerinden biri olan “birey olarak sayılmama” durumu ile karşı karşıya olacaklarını kaydeden Burcu Kebir konuşmasında şunları ifade etti;
 
Türk kadını Atatürk’ e minettar 
“ Kadınlarımızın 21. yüzyıl Türkiye’sinde hiç de iç açıcı olmayan durumunu gördüğümüzde 1920’ li yıllarda Yüce Önder tarafından bizlere tanınan bu hakkın ne denli önemli ve dünya konjonktürüne göre ne kadar erken atılmış adımlar olduğunu görmekteyiz. Toplumsal yapımızın karakteristiğini ustalıkla analiz ederek her alandaki öngörüsünü yıllar önce bu konuda da uygulamaya alan Mustafa Kemal Atatürk’ e Türk kadınları bu aydın geleceğin teşekkürünü borçludur. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.  
 
Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimiyle ülkemizde kadınlarımıza 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te  milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır. Eğer bizlere bu hak tanınmamış olsaydı Kanunlar önünde neredeyse hiçbir hakkımız olmayacaktı ve kim bilir bugün daha nice farklı bir yok saymaya maruz kalacaktık. İşte bu sebeplerden dolayı Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı 5 Aralık günü Türk kadının en büyük bayramıdır. Kadınlarımızın daha aydınlık günler yaşayacağı bir gelecek diliyorum.” dedi. 
 
Olgun Atila: “Çağdaş toplumun mimarları kadınlar” 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise; Kadının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerken, Bornova’ da kadınların daha güçlü bireyler olmaları ve kendilerini geliştirmeleri adına bugüne kadar birçok proje ve çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce Atatürk sayesinde seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadını için 5 Aralık’ın son derece önemli olduğunu vurgulayan Atila, çağdaş, aydınlık bir toplumun mimarının kadınlar olacağını ifade etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv