Tınaztepe Yerleşkesi’ne Kreş

  • 0
  • 820
Tınaztepe Yerleşkesi’ne Kreş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yapılacak Kreş için “Temel Atma Töreni”, Rektör Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tınaztepe Yerleşkesi, Öğrenci Donanımevi yan tarafındaki alanda yapılan temel atma törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Genel Sekreter Kemal Abidin ÖZTÜRK, Dekanlar, çok sayıda akademisyen ve üniversite personeli katıldı.

“Dokuz Eylül Üniversitesi olarak büyük önderin yolunda ilerleyen bir üniversite olarak her temel atma törenimizde İstiklal Marşı’mızı okuyarak duamızı ve niyetimizi belirterek bu temelleri attık. Bundan sonra burada okuyacaklar da, burada yetişecekler de Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalacaktır. Atatürk’ün yolundan ilerleyeceklerdir. Zaten o duygularla törenlerimizi yapıyoruz. Bu kreşimizi de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin altı temel özelliğinden bir tanesi olan ‘Mensuplarına çok önem veren bir Üniversite’ sözünün gereği olarak değerlendiriyorum.” diye söze başlayan Rektör Prof.Dr. Mehmet FÜZÜN, sözlerine şöyle devam etti:  “Üniversitedeki 400 ailemizin çocuklarının rahat edebileceği bir kreş yapılmaktadır. Genç akademisyen ve idari personel annelerimizin daha rahat çalışabilmesi, çocuklarının rahat edebileceği, eğitimlerinin ilk basamaklarında kaliteli, güvenli bir eğitim yuvasında olmalarına bağlıdır. Kreşimiz şüphesiz ki anne-babalarını da daha rahat çalışmalarını sağlayacaktır. ”

Rektör FÜZÜN, sözlerinin sonunda şunları ekledi:
“Kooperatiften sorumlu Koordinatörümüz Prof.Dr. Alp Timur’a huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Rektör Yardımcım Prof.Dr. Halil Köse, baş danışmanım Yrd. Doç.Dr. Kenan Kırkpınar, Dokuz Eylüllüler Üniversitemizi daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. Üniversitemizin geleceğinin parlak olması ve kreşimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Toplam 4700 metre kare alana sahip olacak kreş içinde 1 adet oyun alanı, 1 adet bebek bakım odası ve bebek uyuma odalarının yanı sıra 16 adet 24 kişilik sınıf, 90 kişilik yemekhane, toplantı, etüt ve 4 adet ofis odası yer alacak.  Ayrıca sosyal kültürel faaliyetler için de sınıflar eklenerek çocukların zihinsel ve bilişsel gelişmeleri için hedefler belirlendi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv