Tio Haydi- Keçi Sütlü Bisküvi

  • 0
  • 1.043
Yazı Boyutu:

Tio, Türkiye’de çocuklara yönelik ürünlerde bir ilki gerçekleştirdi. Tümüyle doğal beslenen dağ keçilerinin enfes sütleri kullanılarak üretilen Tio Haydi - Keçi Sütlü Bisküvi, 125 gramlık ambalajlarda satışa sunuldu.
Orta Anadolu’nun en kaliteli buğdaylarından üretilen un ile organik keçi sütünün mükemmel buluşması olan Tio Haydi – Keçi Sütlü Bisküvi, annelere, çocukları için çok sağlıklı ve besleyici bir ara öğün alternatifi sunuyor.
Bu ürünle çocuklar eğlenerek beslenecek, para büyüklüğünde yuvarlak bisküvilerin üzerindeki sevimli keçi vinyetini yemek için can atacak… 
Bu yaz meyve suyu, süt ve çayın yanında çocukların sevgilisi olacak Tio Haydi-Keçi Sütlü Bisküvi, haziran ayından itibaren zincir marketlerin raflarındaki yerini alacak.
Tio Haydi, Tio şemsiye markasının ilk ürünü olma özelliğini taşıyor. Tio Haydi’den sonra yaz aylarında Tio Funny, Tio Dobi ve Tio Happy raflarda yerini alacak ve yaz tatili boyunca çocuklara arkadaşlık edecek.
 
Keçi sütünün faydaları:
Değerli besin öğelerine sahip olan keçi sütü, Vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olarak biliniyor. Keçi sütündeki protein daha kolay sindirilebiliyor ve hazım sorunu yaşayanlara öneriliyor. Keçi sütünde yüksek oranda B1 ve B2 vitamini bulunuyor. Keçi sütündeki yüksek fosfor oranı, Türkiye gibi yeterince et ve balık tüketemeyen toplumlarda beslenmeye önemli bir katkı sağlıyor.
Keçi sütünün faydaları aslında çok eskiden beri biliniyor. Rivayete göre 16. yüzyılda Fransa Kralı 1. François rahatsızlanmış ve hastalığına hiç kimse çare bulamamış. O dönemde Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istemişler. Kanuni kendi doktorunu ve yanında keçisini göndermiş. Her gün keçinin sütünü içen ve yoğurdunu yiyen François, bir süre sonra eski sağlığına kavuşmuş.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv