Tiyatro Sahnekârlar Dünya Tiyatrolar Gününü İzmir Üniversitesi’nde kutladı

  • 0
  • 1.286
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi, Dünya Tiyatrolar Gününde TiyatroSahnekârlar’ı Bavul ve Sersefil oyunları ile ağırladı.  
Tiyatro Sahnekârlar, Bavul ve Sersefil (Korkuyorum Sevgilim)oyunlarını, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata,Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu,Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş veakademisyenlerin katıldığı özel gösterimde, İzmir Özel Fatih Koleji KültürMerkezi’nde sergiledi.  

İzmir Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerininkarşısına Dünya Tiyatrolar Gününde çıkmanın kendileri için farklı bir önem arzettiğini belirten İzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve oyuncu VolkanSevercan, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün oyun yazarı Güney Afrikalı sanatçıBrettBailey tarafından kaleme alınan uluslararası bildirisini oyun öncesiokudu. Toplumsal farkındalık için sanatın mutlak desteklenmesi gereken bir olguolduğunu ifade eden Severcan, “Şu çağda milyonlarca insan hayatta kalmak içinçabalamakta, baskıcı düzenlerin ve yırtıcı kapitalizmin pençesinde acıçekmekte, çatışmalar ve cefalardan kaçışmakta; özel yaşantımıza gizli servislerburunlarını sokmakta ve sözlerimiz mahremliğe saygısız hükümetlercesansürlenmekte; ormanlar bitirilmekte, canlı türleri yok edilmekte, okyanuslarzehirlenmekte; açığa vurmak zorunda kalacağımız ne var ki?Bu dünyada güçlereşit değil. Değişik egemenlik düzenleri tek ulusun, tek ırkın, tek cinsin, tekcinsel tercihin, tek dinin, tek ideolojinin, tek kültürel çerçevenin ötekilereüstün olduğuna hepimizi inandırma çabasında. Böyle bir dünyada sanatlarlatoplum gündemleri arasındaki bağların koparılması için direnmek gerçektensavunulabilir bir tutum mudur?” diye sordu. 

Öğrencilerdenoyunculara destek
Uyuşturucu bağımlısı bir gençle sevgilisinin ölüme gidenyoldaki dramatik öyküsünü anlatan Sersefil (Korkuyorum Sevgilim) vehayatlarında mutluluğu farklı yollardan arayan insanların hikayelerininanlatıldığı Bavul adlı oyunu sergileyen Tiyatro Sahnekârlar’ın performanslarıçok beğenildi. İzmir Özel Fatih Koleji Kültür Merkezi’nde sergilenen eserinsonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ellerindeki dövizlerle oyuncularadestek verdi. 

Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, aynı zamandaİzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan oyuncu Volkan Severcan’a, GüzelSanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker de her iki oyunu da sahneye koyanBora Severcan’a teşekkür plaketlerini takdim etti. Doğanata, Dünya TiyatrolarGünü’nde Tiyatro Sahnekârlar’ı ağırlamaktan İzmir Üniversitesi olarak büyükmutluluk duyduklarını ifade etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv