Tiyatro sahnesi cezaevine taşındı

  • 0
  • 982
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Aliağa 4 Nolu T Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüleri tiyatroyla buluşturdu. Cezaevinde sahnelenen Düdüklüde Kıymalı Bamya adlı komedi oyunu sayesinde tutuklu ve hükümlüler kısa süreli de olsa çektikleri sıkıntıları unutup,  keyifli anlar yaşadı.
 
 
Haziran ayı başında Mehmet Ulusoy Sokakta TiyatroFestivali’nin 4’üncüsünü düzenleyen Konak Belediyesi, sokağın ardından tiyatroyu bu kez cezaevine taşıdı. Aliağa 4 Nolu T Tipi Cezaevi’ne misafir olan Konak Belediyesi tiyatro topluluğu kursiyerleri, Güney Toprak yönetmenliğinde Düdüklüde Kıymalı Bamya adlı oyunu sahneledi. Cezaevinin gösteri salonunda kurulan sahneden oyunu izleyen 150 hükümlü ve tutuklu kısa süreli de olsa çektikleri sıkıntıları unutup, keyifli anlar yaşadı. Eğlenceli diyaloglarıyla öne çıkan oyunu izlemenin mutluluğunu paylaşan hükümlü ve tutuklular oyun sonunda sanatçıları uzun süre alkışladı.

KEYİFLE İZLEDİLER
1990’lı yıllarda çalışmayan ev kadınlarının zamansızlıktan yakınmalarını komik bir dille yansıtan oyun, kadınlar üzerinden toplumsal çatışmanın yanı sıra kaybolan eski değerlerin güzel yanlarını da gözler önüneseriyor. Oyun için 7 aylık bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten yönetmen Günay Toprak, “Konak Belediyesi’nin ilk tiyatro kursu ve kursiyerleri olmasına rağmen arkadaşlarımız çok başarılı. Kısa sürede böyle oyunumuzu çıkardık. Oyuncularım ve ben burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Oyunumuzu izleyen tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz de çok keyif aldı. İstedikleri sürece biz her zaman oyunlarımızı burada sergilemeye hazırız” dedi. Oyunu izleyenler arasında yer alan Cezaevi ikinc iMüdürü İsmail Durmaz ise, desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv