Tiyatro Sahnesinde Göçmen Kadınların Dramı: HİÇ KİMSE

Dünya gündemin ilk sıralarında yer alan göç ve göçmenlik konusunun işlendiği ‘’Hiç Kimse’’ adlı tiyatro oyunu ikinci sezonunda, İzmir seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

  • 0
  • 380
Tiyatro Sahnesinde Göçmen Kadınların Dramı: HİÇ KİMSE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya gündemin ilk sıralarında yer alan göç ve göçmenlik konusunun işlendiği ‘’Hiç Kimse’’ adlı tiyatro oyunu ikinci sezonunda, İzmir seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Gerçek yaşam hikayelerinden esinlenerek kaleme alınan tek kişilik oyun 18 Eylül Çarşamba akşamı Nazım Hikmet Kültür Merkezi Konak Halk Sahnesi’nde sergilenecek.
 
Oyuna Azerin isimli karakterin Orta Doğu’dan Avrupa’ya göç etme serüveni anlatıyor.
Yaşadığı şehrin bombalanması sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Azerin, çocukluğunu, asker babasını ve öğretmeni ile yaşadığı anıları seyirci ile paylaşıyor. Azerin göç yolculuğunda, Balkan şarkıcı Nika ile tanışıyor. Nika’nın öldürülmesi üzerine Azerin, hayatını kurtarmak için tekrar bir kaçış planı kuruyor. Azerin karakteri ile kadının Ortadoğu toplumlarında ki konuma ilişkin sorgulamar yapılıyor.
 
Ömer Polat’ın yazıp yönettiği, Gizem Tataroğlu’nun oyuncu olarak yer aldığı, XIX. Direklerarası Seyirciler ‘Tek Kişilik Prodüksiyon Ödülü’ ve Özdemir Nutku ‘Yılın Müzik’ Tasarımı ödülüne değer görülen oyun Hiç Kimse’nin sahne ve kostüm tasarımı Arş. Gör. Memet Ali Zeren’e, müzik tasarımı ise Sam Alty’e ait. Geçen sezon seyircinin yoğun ilgisini gören oyun Vol:5 Tiyatro’nun 2016 yılında tasarladığı Bellek Üçlemesi projesinin; savaş, kadın ve göç temalı son oyunudur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv