Tiyatrohane Sezonu Fuar İzmir Sanat'ta Kapatıyor

İzmir’de beş yıldır faaliyet gösteren “Tiyatrohane Sanat Okulu”, bünyesinde bulunan dört farklı tiyatro topluluğundan biri olan “Tiyatrohane Oyuncuları”nın performansıyla sezonu kapatıyor.

  • 0
  • 784
Tiyatrohane Sezonu Fuar İzmir Sanat'ta Kapatıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de beş yıldır faaliyet gösteren “Tiyatrohane Sanat Okulu”, bünyesinde bulunan dört farklı tiyatro topluluğundan biri olan “Tiyatrohane Oyuncuları”nın performansıyla sezonu kapatıyor. Bertolt Brecht tarafından yazılan “Arturo Ui’nin Yükselişi” oyunu, yakın dünya tarihindeki, herkesi sarsan ve derin yaralar bırakan olayları ve kişileri kendine has bir dil ve ironiyle “Bir Gangster Hikâyesi” teması ile sahneye taşıyor. Geçtiğimiz günlerde prömiyerini yapan oyun bu sezon son olarak 31 Mayıs tarihinde saat 20.00’da Fuar İzmir Sanat’ta seyircileri ile buluşacak.

Çevirisini Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun, yönetmenliğini Erk Bilgiç’in yaptığı oyunda on üç oyuncu yer alıyor. Oyunun yazarı Bertolt Brecht, iki perde olan oyun süresince Avrupa tarihinde yaşanan çarpıcı ve tüm halkları derinden etkileyen olayları, başka hikayeler ve örnekler üzerinden eleştirel bir şekilde kaleme almıştır.

Tiyatrohane halka ilişkiler uzmanı Melike Çercioğlu Bilgiç oyun ile ilgili, “ Dünya tarihi ne yazık ki tekerrürden ibaret. Farklı coğrafyalarda yaşanan tüm hikâyeler aynı, değişen tek şey isimler... Oyun metninin başında geçen ; “Bütün Avrupa bilir burada göreceklerinizin soyunu, Bu herkesin bildiği bir gangster oyunu” sözü de bu düşünceyi kanıtlar nitelikte. Oyunda izlediğimiz karakterleri aslında ne kadar yakından tanıdığımızı anlıyor ve güç ve korunma kavramlarına bakışımızı irdeliyoruz.”  dedi.

KÜNYE:
Yazar: Bertolt Brecht
Çevirmen: Özdemir Nutku
Yönetmen: Erk Bilgiç
Yardımcı Yönetmen: Murat Sönmez
Sahne Tasarımı: Mertcan Demirel
Afiş tasarımı: Gamze Nur Yanık
Proje Uygulama: Melike Çerçioğlu Bilgiç
Oyuncular:
Gamze Nur Yanık
Gökhan Konuk
Haldun Kaya
Halil İbrahim Göker
İlker Yıldırım
Melek Deniz Sürer
Mine Erden
Murat Sönmez
Mustafa Özer
Müge Kökdamar
Nejla Işıktel
Onur Şentürk
Vahap Polat

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv