Tiyatronun Büyülü Dünyası Buca’da

Buca Belediyesi, Tiyatrolar Haftası’na muhteşem etkinliklerle başladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde geçmişten günümüze devlet tiyatrolarında sahnelenen oyunlar için tasarlanan afiş ve kostümlerin yer aldığı sergiyle başlayan etkinlikler, ünlü tiyatro sanatçısı Menderes Samancılar’ın söyleşisi ile devam etti.

  • 0
  • 369
Tiyatronun Büyülü Dünyası Buca’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, Tiyatrolar Haftası’na muhteşem etkinliklerle başladı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde geçmişten günümüze devlet tiyatrolarında sahnelenen oyunlar için tasarlanan afiş ve kostümlerin yer aldığı sergiyle başlayan etkinlikler, ünlü tiyatro sanatçısı Menderes Samancılar’ın söyleşisi ile devam etti. Ünlü oyuncular Deniz Çakır ve Derya Alabora’nın rol
aldığı “Beyaz”, ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner’in rol aldığı “ Hoş Geldin Boyacı” ve Levent Üzümcü’nün tekkişilik oyunu “Anlatılan Senin Hikayendir”, Buca Belediyesi’nin Tiyatrolar Haftası etkinlikleri arasında yer alıyor. 

Buca Belediyesi, Tiyatrolar haftasını birbirinden renkli oyun, söyleşi ve sergilerle kutluyor. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan İzmir Devlet Tiyatrosu oyun afişleri sergisi ve Devlet Tiyatroları Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar’ın sahne ve kostüm tasarımlarının yer aldığı sergi ziyaretçilerini tarihsel bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi 6 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Şiirlerle sinema
Tiyatrolar Haftası’nın bir diğer etkinliği ise ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Menderes Samancılar’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Mazlum Vesek moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Samancılar, sanat yaşamına yön veren büyük isimleri ve anılarını şiirleriyle süslediği anlatımıyla Bucalılarla paylaştı.

Ünlü tiyatrocular Buca’da
Buca semalarını tiyatronun büyülü atmosferiyle dolduran Buca Belediyesi, hafta boyunca tiyatro sanatına damga vuran ünlü isimleri ağırlamaya devam edecek. Ünlü oyuncular Deniz Çakır ve Derya Alabora’nın rol aldığı, annelerinin rahatsızlığı dolayısıyla yıllar sonra bir araya gelen iki kız kardeşin geçmiş muhasebesini konu alan “Beyaz” adlı tiyatro oyunu
27 Mart’ta, ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner’in rol aldığı “ Hoş Geldin Boyacı” adlı tiyatro oyunu 28 Mart’ta, ünlü oyuncu Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı tek kişilik tiyatro oyunu ise 29 Mart tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda tiyatro severler için sahnelenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv