Toplumsal Duyarlılık Topluluğundan Zübeyde Hanım Huzurevi’ne anlamlı ziyaret

  • 0
  • 1.196
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ToplumsalDuyarlılık Topluluğu öğrencileri, Yaşlılar Haftası çerçevesinde Aile veSosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı, Karşıyaka Zübeyde HanımHuzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne bir ziyaretgerçekleştirdi.

Topluluk üyesi 20 duyarlı İKÇÜ öğrencisi, AkademikDanışmanları olan Öğretim Görevlisi Şehriban Aygün’ün eşliğinde, gençlerigeleceğe hazırlayan yaşlılarımızı ziyaret etti.
Ziyarette duygu dolu dakikalar yaşanırken; gençİKÇܒlüler, yaşlıların sadece yılın birhaftasında değil, topluma sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmalarıgerektiği mesajını verdi.
Ziyarette Merkezin Psikoloğu Ayten Özkirişçi hazırbulunurken, huzurevi sakinleri gençlerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyetipaylaştı
Öğrencilerin bir kısmı lobide dinlenen huzurevisakinleriyle sohbet ederken, bir bölümü de sakinlerin kurduğu Türk Sanat Müziğikorosu çalışmasına konuk oldu.

Ziyareti değerlendiren,gençlerin akademik danışmanı olan Öğretim Görevlisi Şehriban Aygün,“Öğrencilerimizin her zaman yaptıkları işlerden ve günlük hayatınkoşuşturmasından sıyrılıp; huzurevinde yaşayan yaşlı büyüklerimiz ilekaynaşmasını, onlarla sohbet ederek farklı bir deneyim yaşamalarını amaçladık.Aynı zamanda huzurevi sakinlerine manevi destek vermek, yalnız olmadıklarınıhissettirmek istedik. Ziyaretimizden çok mutlu olan büyüklerimiz, sanat müziğikorosunda, öğrencilerimizden de kendileri için şarkı söylemelerini talep etti.Duygusal anları paylaştığımız ziyaretimizi, büyüklerimize en yakın zamandatekrar ziyaret sözünü vererek sonlandırdık” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv