Torbalı, rekoru kimseye bırakmıyor

Torbalı; TTO ve KOSGEB ortaklığı ile açılan kurslarda rekoru kimseye bırakmıyor. Açılan 20 kursta 460 kişi ‘uygulamalı girişimcilik’ belgesi alırken, 50 girişimci kendi işyerini açtı. 21. kursun ilk dersini veren TTO Başkanı Olgun “Bugünün büyük holdinglerinin dünün mütevazi birer girişimcisi olduğunu unutmayalım” dedi.

  • 0
  • 693
Torbalı, rekoru kimseye bırakmıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Torbalı; TTO ve KOSGEB ortaklığı ile açılan kurslarda rekoru kimseye bırakmıyor. Açılan 20 kursta 460 kişi ‘uygulamalı girişimcilik’ belgesi alırken, 50 girişimci kendi işyerini açtı. 21. kursun ilk dersini veren TTO Başkanı Olgun “Bugünün büyük holdinglerinin dünün mütevazi birer girişimcisi olduğunu unutmayalım” dedi.
 
20 KURSTA 460 GİRİŞİMCİ YETİŞTİ, 50 İŞYERİ AÇILDI
KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Torbalı Ticaret Odası işbirliği ile 2010 yılında ilçeye bir temsilcilik açtı. KOSGEB temsilciliği yeni işletmeler kurulması için girişimcilere eğitim ve destek veriyor. Bugüne kadar Torbalı Ticaret Odası 20 girişimcilik kursu açtı. Bu kurslarda 460 kişi eğitim alırken, 50 girişimci işletme açarak KOSGEB’ten hibe ve kredi desteği aldı. 2016 yılına kadar işletme kuranlara KOSGEB 30 bin TL hibe verirken Haziran ayından itibaren verilen hibe desteği 50 Bin TL’ye çıktı. KOSGEB ayrıca kurulan işletmelere 2 sene geri ödemesiz ve faizsiz 100 bin TL kredi imkanı da sunuyor. Kendi işini kurmak isteyen Torbalılılar, Ticaret Odası’nda açılan eğitimlere ağırlık vermeye başladı. 6 yıllık süreçte toplamda 19 kurs açılırken gelen yoğun talep nedeniyle 2016 yılının ilk 8 ayında 6 kurs açıldı. Torbalı Kaymakamlığı ve İŞKUR’un da dahil olduğu yeni kurslar açılmaya devam ediyor. 21. Kursun startını veren TTO’nun Başkanı Abdulvahap Olgun yeni girişimcilere ilk dersi verdi.
 
YENİ İŞYERLERİ AÇILIYOR
Torbalı Ticaret Odası ve KOSGEB ortaklığında Torbalı’da bugüne kadar güzellik salonu, mobilya imalathanesi, oto yıkama, halı yıkama başta olmak üzere çeşitli sektörlerden işyeri açıldı. KOSGEB destekli işyeri açmak isteyenler 32 saat süren eğitimi tamamladıktan sonra makine-teçhizat, oto tamir, mobilya imalat, yemek sektörü, kafe, kahvaltı salonu, güzellik merkezi gibi farklı sektörlerde işyeri açabiliyorlar. Verilen eğitimlerde işyeri kurulurken yapılması gerekenler, finansal-mali analizler, Pazar araştırması, iş planı hazırlama gibi konularda bilgi veriliyor. Alınan eğitimden sonra kurulan firmalar gerekli şartları yerine getirip KOSGEB Güney Hizmet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde onay almaları halinde 50 Bin TL hibe, 100 Bin TL kredi desteğinden yararlanabiliyor. Torbalı Ticaret Odası girişimcilere oda kaydı, işyeri açılışı, malzeme ve resmi kurumlar ile olan işlemlerde yardımcı olmaya devam ediyor.
 
İLK DERS BAŞKAN’DAN
 
15 günde 60 girişimci daha belge almaya hak kazanacak. Dilek Selçuk tarafından verilecek eğitimde KOSGEB Torbalı Temsilcisi Sultan Mert, girişimciler belgelerini aldıktan sonra danışmanlık hizmeti verecek. Yeni girişimcilere ilk dersi veren TTO Başkanı Başkanı Olgun, “Ticaret Odası olarak girişimcilere kurs açıp danışmanlık desteği veriyoruz. Bugüne kadar 460 girişimcinin uygulamalı girişimcilik eğitimi alması sağlandı. Yaklaşık 50 girişimci kendi işyerini kurma imkanı yakaladı. Biz sizlere müteşebbis olmayı, hayallerinizi gerçekleştirmek için devletin sağladığı imkanı değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Bugünün büyük holdingleri geçmişin mütevazi girişimcileriydi. Onlarda hayal kurarak, olumsuzluklarla mücadele ederek bugünlere geldiler. Kişisel olarak beyninde olumlu düşünceler oluşturmayı başaran fertler girişimci ruh ile alanlarında bir numara olmayı başarabilirler.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv