‘TRAFİK MELEKLERİ’ SERTİFİKALARINI ALDI

  • 0
  • 472
‘TRAFİK MELEKLERİ’ SERTİFİKALARINI ALDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren uygulamalı trafik eğitimi vererek trafikte bilinçlendirmeyi amaçlayan Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu'nda, 2015 yılı 8. dönem yaz kursları sona erdi.

Aliağa Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Trafikte 10 Bin Melek' projesi kapsamında Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okuluna yaz döneminde katılan öğrenciler başarı sertifikalarını aldı.

5-12 yaş arasındaki çocukların hafta içinde üç gurupta eğitim aldığı 8. dönem yaz kursuna bu yıl 125 öğrenci katıldı. 2007 yılında 'Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri' sloganı ile başlatılan uygulamalı trafik eğitimlerinde bugüne kadar 20 binden fazla çocuğa trafik eğitimi verildi.

Yaz dönemi kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler için Aliağa Belediyesi Trafik Eğitim Okulu Eğitim Alanı'nda sertifika töreni düzenlendi. Törene aileleriyle birlikte katılan çocuklar başarı sertifikalarını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın elinden aldı. Öğrencilere başarı sertifikalarının yanı sıra bisiklet sürücü belgesi, trafik meleği kartı ve kitap hediye edildi. Sertifika töreninin ardından öğrenciler ve alileler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERGÜN: KÜÇÜK YAŞTA TRAFİK BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ
‘Ağaç Yaşken Eğilir’ atasözünden yola çıktılarını belirten Trafik Eğitim Uzmanı ve Teknik Bilirkişi İsmail Hakkı Ergün, “Trafik Eğitim okulumuz 2007 yılında hizmete girdi. Bugüne kadar 20 binden fazla öğrenciye eğitim verdik. Yaz eğitimleri dışında kışın da ilk ve ortaokullarda eğitimlerimiz oluyor. Çocuklarımıza küçük yaşta trafik bilincini aşılıyoruz. Çocuklara trafik kültürünü öğreterek trafik kazalarının yıllar geçtikçe minimize edilmesini amaçlıyoruz. Bu etkinliğimiz aynı zamanda yurt dışında İsviçre’de Hollanda’da, İngiltere’de uygulanan bir eğitim modeli. Türkiye genelinde trafik eğitim okullarını yaygınlaştırıp çocuklarımızın trafikte bilinçli olmaları, hoşgörü sahibi olmaları ve trafik kurallarına uyan bireyler olmaları için çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımıza ışık, yaya geçidi ve bisiklete binme kuralları öğretiyoruz. Eğitimlerimizde kitap okuma saatleri de mevcut. Trafikle ilgili çizgi film gösterimlerimiz oldu. Eğitimlerimizde bizlerden desteğini esirgemeyen Aliağa Kaymakamı Sayın Bayram Yılmaz’a ve Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv