Trafik rahatlayacak, yeşil doku artırılacak

  • 0
  • 368
Trafik rahatlayacak, yeşil doku artırılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidi için çalışmalara başladı. Trafiği aksatmamak amacıyla kara tarafında 3 şeritli servis yolu açılacak. Alanda bulunan ağaçlar fidanlığa taşınarak rehabilite edilecek ve imalat bitiminde yine aynı bölgeye dikilecek. Alt geçidin üstünde ise  farklı tasarım ve peyzajlarıyla denize kesintisiz ulaşımın sağlandığı yepyeni bir meydan oluşturulacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarına başladı. Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için yolun iki tarafına kademeli olarak servis yolları oluşturmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, servis yolu üstünde kalan 40 ağacı da Fırat Fidanlığı’na taşıyor. İmalatlar bittikten sonra, taşınarak rehabilitasyona alınan ağaçların tamamı yine aynı bölgeye dikilirken, yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku daha da artırılacak. Orta refüjdeki ağaçlar için de aynı yöntem uygulanacak.
 
Önce karayolu geçidi yapılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında,  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı  Mithatpaşa  Parkı önündeki  uygulama için de çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda öncelikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda karayolu alt geçidi inşa ederek trafik akışını alta alacak olan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarına başladı. Toplam bin 150 metre uzunluğundaki karayolu alt geçidinin yapım çalışmaları sırasında trafiğin aksamaması için, 3 gidiş- 3 şerit gelişi korumak amacıyla yolun iki kenarına kademeli olarak servis yolu yapılması planlandı ve çalışmalara başlandı. Üçkuyular’dan Konak yönüne gidişte oluşturulan 3 şeritli servis yolu kara tarafından geçiyor.
 
İzmir’e yeni bir meydan daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenleyerek İzmirlilerin hizmetine sunacak. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda kentliyi denizle buluşturacak uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv