Troya İçinde Vurdular Beni "Güngör Dilmen"le buluştu

Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club, Güngör Dilmen’in yazdığı Nazlı Kayı’nın yönettiği Troya İçinde Vurdular Beni oyununun bu sezonki son oyununda Güngör Dilmen’i ağırladı.

  • 0
  • 915
Troya İçinde Vurdular Beni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çağlar İşgören tarafından kurulan ve Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde çalışmalarını sürdüren Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde bulunan Actor Club, Güngör Dilmen’in yazdığı Nazlı Kayı’nın yönettiği Troya İçinde Vurdular Beni oyununun bu sezonki son oyununda Güngör Dilmen’i ağırladı.

Troya içinde Vurdular Beni oyununun yazarı Türk Tiyatrosu’nun en önemli isimlerinden Güngör Dilmen’in yine aynı ismi taşıyan eşi Güngör Dilmen oyunu izledi.
Oyun sonrasında sahneye davet edilerek teşekkür plaketi sunulan Güngör Dilmen ‘in duygu dolu konuşması oyuncuları ve izleyenleri gözyaşlarına boğdu.“ Bugün buraya çok kaygılı gelmiştim. “Troya İçinde Vurdular Beni” oyunu çok zor bir oyun. Nasıl sahnelenmiştir,  Güngör’ün ruhuna değecek mi diye merak içindeydim. Ancak şu an o kadar mutluyum ki size anlatamam. Dört dörtlük bir oyun seyrettim. Çok iyi yönetilmiş bir oyun Güngör’ün bütün hassasiyetlerini göz önüne alarak çok güzel bir oyun yönettiği için yönetmeni Nazlı Kayı’ya ayrıca teşekkür ederim. Tiyatro gençlere emanet. Biz bu gece oyunu Güngör’le birlikte izledik. O da kalbimdeydi. Ben bu gece bunu gördüm ya artık Güngör’ün yanına huzur içinde gidebilirim” dedi.

Yönetmen Nazlı Kayı “Bizim için çok özel bir gece. Oyunumuzun yazarı Sayın Güngör Dilmen’in çok değerli eşi bugün oyunumuzu izledi.  Güngör Hocamızın oyunlarını yazarken sabahlara kadar eşine okuduğunu onun düşünceleriyle son halini verdiğini biliyoruz. Bu akşam oyunu hem Güngör Hocamıza hem sevgili eşi Güngör Dilmen’e oynadığımızı düşündük. Çok heyecanlıydık. Güngör Hanım’ın oyunu bu kadar beğenmesi ve bu kadar övgü dolu sözler söylemesi bizi inanılmaz gururlandırdı ve mutlu etti. Bu oyunu ilk yönetmeye karar verdiğimde metnin büyüklüğü önünde küçülmüştüm. Zor bir oyundu ve hakkını vermek gerekiyordu. Homeros’un İlyada Destanındaki Truva Savaşını sahneye taşıyabilmek bir riskti ama biz bunu büyük bir emek, sevgi ve özveriyle denedik. Güngör Dilmen’in değerli yorumlarıyla da bunu başarabildiğimizi gördük. Bu gece tiyatro hayatımdaki en özel gecelerden biriydi. Ne ben ne de ekibim bu özel geceyi sanırım hiçbir zaman unutamayacağız”dedi.

 
Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören “ Troya içinde Vurdular beni oyunumuzun seyirciden aldığı yoğun ilgi ve olumlu tepkiler bizi çok mutlu ediyordu. Bu gece bu mutluluğumuz katlandı çünkü Sayın Güngör Dilmen’in içten ve güzel yorumları bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gösterdi. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.

2012 yılında hayata gözlerini yuman değerli yazar Güngör Dilmen Türk Tiyatrosuna  “Troya İçinde Vurdular Beni” oyununda olduğu gibi tarih ve mitolojiden esinlenerek çağın eleştirişini yaptığı bir çok eser bırakmıştır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv