Türer’den Kirazlı yetiştiricilere açık çek

  • 0
  • 1.023
Yazı Boyutu:

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, “Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde karlılığı etkileyen faktör: Yem” adlı eğitim nedeniyle Kiraz’daydı. Kiraz’da küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Başkan Türer, “İzmir’in ilçeleri arasında geri kalan Kiraz’da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin gelişmesi için desteğe hazırız” dedi.
 
Küçükbaş Hayvancılıkta Verimlilik Artışı Projesi kapsamında düzenlenen “Küçükbaş Hayvancılıkta Verimliliği Etkileyen Faktör: Yem” adlı eğitimler seminerlerinin 11.sini Kiraz’da düzenledi. Kirazlı yetiştiricilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim 12.30’da başladı. Açılış konuşmasını Birlik Başkanı Özer Türer gerçekleştirdi.
 
Zararına süt toplayacağız
Atadan kalma küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin fayda sağlamayacağını belirten Başkan Türer, “Amacımız yetiştiricinin para kazanmasını sağlamak. Kirazlı yetiştirici küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini meslek edinmeli. Atadan kalma hayvancılıkla yol alamayız. Süt sağmalı, hayvanlarımızı ıslah etmeli ve uzmanların yönlendirdiği şekilde beslemeliyiz” dedi.
 
Eğitimin bitiminde Kirazlı küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya gelen Başkan Türer, süt sağımının en düşük olduğu Kiraz’da süt sağımının teşviki için Birlik olarak Kiraz’da bir bölgede zararına süt toplayabileceklerini söyledi.
Başkan Türer, Kirazlı yetiştiricilerden birlik olmalarını istedi.  Kiraz’da geçen sene 2 kişinin birliğe süt döktüğünü toplam süt sağan ve faturasını alan yetiştirici sayısının 6 olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Özer Türer, bu haliyle Kirazlı yetiştiricilerin para kazanamayacağını söyledi. Sadece meraya dayalı bir yemlemenin yapıldığı ve bu haliyle yeterli olmayacağına dikkat çeken Başkan Türer, “Biz Kiraz’da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin gelişmesi için destek olmaya hazırız. Siz bir adım atın biz yüzlerce adım atarız. Bizim dışımızda da resmi kurumlar destek olacaktır. Sizin yapmanız gereken tek şey var birlik olmak. Siz birlik olun biz desteğe hazırız” diye konuştu.
 
Ek yemleme şart
Kirazlı yetiştiricilere küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde beslemeyi anlatan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Alçiçek, “Vermeden almak Allah’a mahsus” diyerek, ek yemlemenin şart olduğunu söyledi. Ek yemlemenin yararlarını anlatan Alçiçek Kirazlı yetiştiricilerden ek yemleme yapmalarını istedi. Prof. Dr. Alçiçek, Kirazlı yetiştiricilerin ek yemleme ile verim artışı sağlanacağını söyledi.
 
Aşım zamanı, gebelik dönemi, doğum ve süt dönemi yapılacak ek yemlemenin verimlilik artışı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Alçiçek, “İkizlik doğumlar artacak, süt miktarı artacaktır” dedi. Kaliteli ve ekonomik bir süt yemi kullanılmasını tavsiye eden Alçiçek, sadece meranın yeterli olmadığını vurguladı.  
Başarı Yem ve Denizbank’ın stant açtığı eğitim seminerine katılanlara, çıkışta keçi peyniri döneri ikram edildi. Kirazlı küçükbaş hayvan yetiştiricisinin ilk kez eğitim aldığı seminere, Özlem Yem de çiçek gönderdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv