Türk bilim insanları 66 ülkenin cerrahlarını eğitti

  • 0
  • 648
Türk bilim insanları 66 ülkenin cerrahlarını eğitti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi, uluslararası bilim camiasındaki haklı yerini her geçen gün üstlere taşıyor. Avrupa’nın en büyük ve en prestijli burun estetik cerrahisi buluşması olarak tanımlanan 8. Milano Ustalar Sınıfı Rinoplasti Toplantısı’na, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, eğitimci olarak katıldı. Prof. Dr. Apaydın dünyanın tanınmış burun estetik uzmanlarından oluşan 18 kişilik eğitimci grubunun içinde yer aldı.

8. Ustalar Sınıfı Rinoplasti Toplantısı İtalya’nın Milano kentinde yapıldı. 2001 yılından beri iki yılda bir yapılan toplantının en önemli özelliği Avrupa'da yapılan en büyük ve en prestijli rinoplasti toplantısı olması. Bu yıl Expo 2015'i de yapacak olan Milano'ya dünyanın tam 66 ülkesinden 310 kulak-burun boğaz uzmanı, plastik cerrah ve maksillofasiyal cerrah geldi.

Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 18 eğitimcinin katıldığı toplantıya Türkiye'den Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, İstanbul'dan Prof. Dr. Özcan Çakmak ve Op. Dr. Barış Çakır eğitimci olarak katıldı. Toplantıda eğitimci olarak görev alan en yaşlı öğretim üyesi Milano'dan Riccardo Mazzola toplantı sırasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Eskiden bu tür büyük organizasyonlarda eğitimci olarak Türkleri pek görmezdik. Şimdi ise Amerikalılardan sonra en kalabalık eğitici grubu Türk doktorlardan oluşuyor. Bu da rinoplasti konusunda Avrupa ve dünyada söz sahibi olduğunuzu gösteriyor”
 
İki buçuk gün süren toplantıda konferansların yanısıra, paneller ve düello olarak adlandırılan toplantılar yapıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv